NEW TECHNOLOGY — June 30, 2022 at 3:54 pm

Fujitsu mizează pe IT-ul distribuit

by

Se constată deja la nivel mondial o trecere de la procesarea centralizată a datelor la un peisaj de procesare mai distribuit. Iar pe măsură ce inteligența articială(AI), IoT şi alte tehnologii se maturizează, tot mai multe date vor fi generate şi procesate la marginea reţelelor.

DownloadAsset_PDF_Edge_800x600_tcm67-4541318_tcm67-2750236-32Provocările esenţiale pentru o implementare edge de succes constau în protocoalele folosite şi managementul datelor. În acest sens, Fujitsu propune pieţei soluţia Intelliedge de a face sistemele IT să discute între ele. Ea acţionează ca o legătură între nivelul OT (în fabrici şi maşini) şi nivelul IT (platforma IoT, cloud sau ERP).

Totodată, ea menţine datele distribuite sub control pentru a le face disponibile pentru analiza inteligentă, pentru a preveni pierderile de date şi pentru a satisface cerinţele de conformitate.

Tot în acest sens, Fujitsu foloseşte parteneriatul cu NetApp pentru a construi ţesătura de date care să permită organizaţiilor să gestioneze şi să controleze datele indiferent de locul unde sunt ele create, procesate, analizate şi arhivate, şi pentru a integra zona edge cu stratul  corporate al datelor.

Soluţia Data Fabric alimentată de soluţia Ontap de la NetApp conectează serverele Fujitsu Primergy din zona edge cu IT-ul central şi din cloud, permiţând organizaţiilor să unifice, să simplifice şi să accelereze managementul datelor, dar şi să transfere fără sincope informaţii între resursele de stocare date către locurile unde e nevoie de ele.

În timpul celor peste 20 de ani de partneriat, Fujitsu şi NetApp au stabilit noi standarde de optimizare a infrastructurilor IT, iar acum ajută organizaţiile să facă următorul pas către arhitecturi IT distribuite care combină zona edge cu cea centrală şi cu mediul cloud.