Business — July 5, 2022 at 10:10 am

Crayon Romania a crescut cifra de afaceri cu 300% în 2021

by

Crayon România, parte din grupul Crayon cu sediul la Oslo, a înregistrat în 2021 o creştere a cifrei de afaceri de 300%, atingând o valoare de 15,8 milioane de euro. Totodată, mulţumită rezultatelor, compania a câştigat premiul ”Microsoft Partner of the Year” în România. Intrată pe piaţa locală în 2020, Crayon România este o companie specializată în consultanță software și servicii profesionale pentru cele mai cunoscute companii tech globale, recunoscută ca lider în Gartner 2020 & 2021 Magic Quadrant pentru Software Asset Management Managed Services.

Rezultatele financiare obţinute în 2021 au avut la bază creșterea numărului de angajați și clienţi, dar și extinderea reţelei de parteneri. Anul trecut, Crayon România şi-a dublat echipa locală, ajungând la 21 de profesionişti, ceea ce a permis companiei creșterea volumului de servicii cu valoare adăugată şi atragerea unui număr de peste 100 de clienţi direcți.

Razvan Ene - General Manager Crayon RomaniaSimultan, Crayon lucrează cu peste 20 de parteneri, ca urmare a deschiderii unei noi divizii strategice dedicată vânzărilor indirecte. Investițiile în echipă şi în ecosistemul de parteneri au fost completate de creşterea naturală a cererii pentru soluţii de digitalizare şi securitate cibernetică, în contextul economic şi politic actual.

„În 2021, am păstrat ritmul investițiilor și am consolidat parteneriatele strategice cu marii furnizori de tehnologie. Însă, cel mai important aspect al evoluției locale consider că a fost investiția în oameni. Am reușit să formăm o echipă de profesioniști cu experiență bogată și cu o viziune aliniată valorilor și strategiei companiei.  Mai mult, am devenit un jucător important pe piața din România și unul dintre principalii parteneri ai Microsoft”, a declarat Răzvan Ene, General Manager, Crayon România.

Daniela Scarlat - Director Vanzari Crayon Romania„Crayon, un nume nou pe piața din România și în Europa Centrală și de Est, înființată într-un context macroeconomic incert cauzat de pandemie, a devenit foarte rapid o opțiune firească pentru clienții care caută un partener Microsoft de încredere. Premiul oferit reconfirmă că modelul nostru de business și eforturile echipei noastre au fost concentrate în direcția corectă”, consideră Daniela Scarlat, Director de Vânzări, Crayon România.

Recunoaşterea ca ”Partenerul Anului” în România din partea Microsoft reprezintă o confirmare a rezultatelor obținute și a transformării Crayon într-un jucător relevant pe piaţa IT locală. Microsoft acordă acest premiu partenerilor cu cele mai bune performanţe în vânzarea şi livrarea de aplicaţii, servicii cloud și dispozitive în anul financiar precedent. Premiile ”Partenerul anului” sunt acordate global, pe mai multe categorii, în baza a cca 3.900 de nominalizări din peste 100 de țări.

Visual Team
Visual Team

„Crayon România este una dintre companiile care a înregistrat rezultate remarcabile, datorită muncii și dedicării întregii sale echipe. De asemenea, echipa Crayon România a dat, constant, dovadă de proactivitate în proiectele în care s-a implicat, sprijinindu-și clienții în procesele de digitalizare și în implementarea politicilor de tip cloud-first. Acest premiu este o recunoaștere a contribuției aduse de această companie pe piața locală, precum și a parteneriatului, bazat pe încredere, pe care Microsoft și Crayon România l-au construit. Ne bucurăm să vedem impactul pozitiv pe care îl putem genera în economie și societate, împreună cu partenerii noștri și ne dorim să continuăm această colaborare și pe viitor, pentru ca, împreună, să creștem rolul și impactul inovației în România”, a afirmat Bogdan Putinică, General Manager, Microsoft România.

În 2022, Crayon România își propune să continue extinderea echipei locale și creșterea ponderii serviciilor profesionale în cifra totală de afaceri. Compania își va concentra eforturile în zona de proiecte de migrare către cloud, securitate cibernetică și instrumente de productivitate.