Cloud Computing / Edge — July 6, 2022 at 9:41 am

Puterea de adaptare și avantajele conferite de aceasta

by

Indiferent de context nevoia de adaptare este o decizie și ca toate celelalte pornește din zona emoțională, de cele mai multe ori fiind stârnită de frică sau de lipsa siguranței, unele dintre cele mai puternice elemente catalizatoare.

Virtual walls of numbers. The concept of electronic peace and reality.În prea puține situații se naște dintr-o nevoie de evoluție venită pe un fond de confort.

Cel mai bun truc prin care poți să-ți dai acel impuls al schimbării pornește de la o întrebare sau mai bine zis de la tranziția dintre 2 întrebări, de la clasica: ”Ce anume vrei să faci sau să obții?”, la mai actuala: ”De ce anume vrei să faci acea schimbare?”.

Perioada de pandemie și mai nou cea legată de război ne-au scos din zona de confort facilitând astfel o tranziție rapidă între aceste două întrebări.

Trecerea de la teorie la practică se rezumă la a fi agil, însemnând deschiderea către nou și învățarea continuă.

Pentru a aduce în ecuație și eficiența, mai ales când vorbim de învățare, într-o perioadă în care nu mai există răbdare pentru așa ceva, procesul de educare trebuie împărțit în 4 etape:
1. Explorează;
2. Experimentează;
3. Execută;
4. Scalează.

În prima etapa explorezi ceea ce compania ta trebuie sa îmbunătățească și faci acest lucru printr-un audit care are ca obiectiv analiza a patru zone de impact:

I. Securitate – internă și externă;
II. Continuitatea activității;
III. Funcționalitate;
IV. Productivitate.

Un raport de audit în termeni de cauzalitate și soluții, te duce în cea de a doua etapă, de experimentare, în care poți să simulezi ce presupune externalizarea anumitor verticale de business și implementarea unor soluții IT specifice.

Etapa de execuție presupune punerea în practică a tot ceea ce a fost confirmat în faza anterioară, obiectivul fiind crearea unui ecosistem care să asigure existența celor patru zone de impact.

Etapa de scalare se traduce prin anticipare, trecerea la nivelul următor și continuarea procesului de învățare despre tot ce are a face cu performanța.

Tehnologia este aici pentru a ne ajuta să ne dezvoltăm acele abilități care ne fac unici, ca oameni și ulterior ca organizații.

Pentru a fructifica avantajele pe care le oferă, aceasta trebuie adusă la un numitor comun, uniformizată, locul propice pentru acest lucru fiind un sistem de tip cloud privat. Doar o structură de tip cloud îți poate oferi atributele enumerate mai sus, principalele avantaje fiind:

a) Securitate fizică și cibernetică;
b) Redundanță hardware și software;
c) Control asupra informațiilor critice și integritatea datelor;
d) Capacitate mare de stocare, backup și fiabilitate;
e) Integrarea automată a software-ului și colaborarea cu alte aplicații;
f) Viteză mare de acces și mobilitate;
g) Eficiența costurilor.

Odată migrată în cloud o infrastructură IT trebuie administrată și cel mai eficient mod, în termeni de cunoștințe, experiență și buget, este prin intermediul externalizării, principalele considerente fiind următoarele:
1. Eficientizarea costurilor în raport cu existența unui departament IT intern;
2. Costuri lunare previzibile și recurente;
3. Accesul la ultima tehnologie disponibilă;
4. Servicii personalizate și integrate cu alte soluții: securitate, monitorizare, alocare dinamică de resurse;
5. Infrastuctura robustă pregătită să funcționeze 24/7;
6. Posibilitatea recuperării datelor critice.

Trăim vremuri în care gândirea precedă acțiunea, în care trebuie să gestionăm incertitudini, nu riscuri și în care planificăm acțiuni concrete, nu facem doar planuri (intenții).

Obiectivul HyperCubic IT Outsourcing, atât la nivel de companie cât și ca abordare strategică pentru clienții
existenți și potențiali, a fost să diminuăm pe cât posibil haosul care ne înconjoară și să creăm un ecosistem adaptabil. Nu am privit prea departe în zare, ci în imediata apropiere, la abilitățile, cunoștintele care ne caracterizează și cum se îmbină acestea cu nevoile de business.

Așa au luat naștere o serie de soluții și produse IT:
I. HyperHost: Cloud Privat – IAAS: colocare, găzduire, virtualizare
II. HyperSecure: CyberSecurity at it’s best
III. HyperVault: IT Audit; GDPR; Business Continuity & Disaster Recovery
IV. vCTO: Management IT exclusiv remote.

Contact:

Logo-TM-negru-RGBHypercubic IT Outsourcing
Bd.Pipera, Nr. I-VI, Hyperion Towers,
Voluntari, Ilfov
Email: alexandru.trifu@hypercubic.ro
Mobil: 0741231079