Enterprise Software — July 6, 2022 at 2:49 pm

Schneider Electric lansează o soluție de software digital twin

by

Schneider Electric, liderul în transformarea digitală a managementului și automatizării energiei, a lansat EcoStruxure Machine Expert Twin, o soluție software digitală scalabilă pentru gestionarea întregului ciclu de viață al echipamentelor.

Schneider Electric - Digital expert twinSoftware-ul permite producătorilor de echipamente originale (OEM) să creeze modele digitale ale aparatului real, astfel încât acestea să poată fi proiectate și puse în funcțiune virtual înainte de procesul de construcție în sine. Mediul intuitiv EcoStruxure Machine Expert Twin include componente mecatronice drag-and-drop, interfețe VR/AR și biblioteci axate pe aplicații, toate acestea permițând proiectarea în paralel a sarcinilor mecanice, electrice și de control.

Mediul de programare deschis al soluției permite add-on-uri și extensii, cu o multitudine de module avansate și integrare perfectă în EcoStruxure Machine Expert și EcoStruxure Machine Advisor, precum și adaptarea la sursele de date, fluxurile de lucru și procesele clienților. EcoStruxure Machine Expert Twin îi ajută pe OEM să îmbunătățească procesele de proiectare și calitatea și să minimizeze costurile. De asemenea, oferă un nivel complet nou de flexibilitate și eficiență în operațiuni și mentenanță.

„Software-ul digital twin deschide calea pentru noi modele de echipamente, permițând un proces de producție mai agil și sporind performanța produselor rezultate”, spune Ali Haj Fraj, Senior Vice President, Digital Factory, Schneider Electric. „Proiectarea proceselor de producție cu EcoStruxure Machine Expert Twin poate oferi OEM-urilor un timp de lansare pe piață mai rapid, un risc mai mic de funcționare defectuoasă și echipamente care sunt cu adevărat potrivite cu scopul în care sunt utilizate”.

Folosind EcoStruxure Machine Expert Twin, clienții se pot aștepta la:
• O economie de 60% în timpul de execuție
• Time-to-market cu până la 50% mai rapid
• Economii de până la 20% la costurile calității prin testare înainte și în timpul punerii în funcțiune

EcoStruxure Machine Expert Twin acoperă întregul ciclu de viață al echipamentelor, de la vânzări, concept și proiectare, până la producție și exploatare. Transformarea ideilor de design în animații de vânzări relevante îi ajută pe clienți să vizualizeze corect produsul final, în timp ce design-ul aprofundat ajută la îmbunătățirea și verificarea prototipurilor, la reducerea riscurilor și a costurilor legate de calitate și la accelerarea timpului de lansare pe piață.

EcoStruxure Machine Expert Twin revoluționează construcția de echipamente și utilaje prin digitizarea tuturor proceselor, de la un design detaliat la cele mecanice, electrice și controale, permițând strategii de testare virtuală și punerea în funcțiune, precum și testarea de acceptare din fabrică (FAT) într-un timp mai scurt. Soluția îmbunătățește, de asemenea, testele de integrare a sistemului, crește calitatea software-ului, accelerează evoluția producției și economisește timpul crucial de punere în funcțiune la fața locului.

De asemenea, poate deschide noi fluxuri de venituri pentru OEM pe parcursul întregului ciclu de viață al utilajului prin întreținerea acestuia, instruirea operatorilor, îmbunătățiri și upgrade-uri ulterioare. Software-ul le permite OEM-urilor să ofere noi servicii bazate pe soluții digital twins, să îmbunătățească și să testeze virtual actualizările software și să reducă timpul de nefuncționare a utilajelor.