Transport/Travel — July 6, 2022 at 5:26 pm

Thales prezintă HELIXVIEW, un scaner revoluționar pentru aeroporturi care elimină procedura de deschidere a bagajelor la controlul de securitate

by

Controalele de securitate din aeroporturi sunt un proces complex și stresant, în timp ce pasagerii jonglează cu bagajele, lichidele și dispozitivele electronice. Pentru a simplifica controalele dinainte de îmbarcare, Thales a dezvoltat scanerul HELIXVIEW, care ar putea revoluționa experiența din aeroport atât pentru pasageri, cât și pentru companiile aeriene.

image001Bazat pe expertiza Thales în domeniul inteligenței artificiale (AI) și al securității cibernetice, HELIXVIEW este un scaner fix compact și ușor care combină un sistem electronic de scanare cu raze X, bazat pe nanotehnologie, cu un sistem de reconstrucție a imaginii 3D. Cu această soluție instalată la punctele de control de securitate, pasagerii nu vor mai fi nevoiți să scoată obiecte din bagajul de mână. Tehnologia utilizată detectează articole interzise de toate tipurile, de la explozibili și cuțite, până la arme dezasamblate ale căror piese sunt împrăștiate în mai multe genți. Sistemul oferă operatorului instrucțiuni imediate în legătură cu o posibilă amenințare care implică bagajul de mână.

Preocupările legate de securitatea aeroportuară rămân ridicate în rândul pasagerilor, al personalului din aeroporturi și al companiilor aeriene. Punctele de control pentru bagajele de mână necesită, prin urmare, dispozitive de nouă generație, avansate din punct de vedere tehnologic – imagistică 3D, detecție automată și rapidă, reducerea ratei de alarme false. Mai puțin voluminos și mult mai ușor, HELIXVIEW ajută aeroporturile să optimizeze spațiul de care dispun. În plus, pentru o întreținere mai rapidă, HELIXVIEW are un mecanism simplu și fix, fără niciun element rotativ. Orice ajustare sau schimbare de piese se face rapid și ușor.

„Sunt foarte încântată să prezint HELIXVIEW, noul nostru scaner de aeroport. Sunt convinsă că pasagerii vor aprecia acest sistem de securitate inovator și ergonomic, care permite controale mai ușoare și mai rapide. Această nouă tehnologie va spori securitatea și confortul, cu un raport optim cost-performanță”, a precizat Yannick Assouad, Thales

HELIXVIEW este un produs care vizează certificarea până la sfârșitul anului 2023.