Cloud Computing / Edge — July 11, 2022 at 1:12 pm

Progress made real prin inovație și sustenabilitate. Serverele PowerEdge marchează o nouă eră tehnologică.

by

Dell Technologies, companie care livrează tehnologie de vârf în 180 de țări, este lider în domeniul inovațiilor revoluționare în domeniul serverelor. Cu fiecare lansare a unui nou produs din portofoliul Dell PowerEdge, serverele sub sigla Dell devin mai performante și marchează totodată puncte importante la capitolul sustenabilitate.

Scopul final al Dell Technologies este de a se asigura că serverele PowerEdge sunt eficiente financiar prin economii de cost, reducând în același timp impactul activității asupra mediului. Filosofia Dell Technologies pe care se bazează programul său în domeniul sustenabilității, Progress Made Real, pleacă de la adevărul că fiecare detaliu contează, de la diminuarea cantității de vopsea utilizată la reducerea vitezei ventilatoarelor de răcire. Devine importantă astfel fiecare etapă din viața serverului, de la proiectare și fabricare și până la cea finală – reciclarea.

Dell Technologies s-a angajat să conceapă și să producă serverele PowerEdge cu gândul la viitor și își bazează țintele ambițioase în privința sustenabilității pe baza unor realizări remarcabile.

Astfel, în ultimii zece ani a crescut spectaculos eficiența energetică a serverelor PowerEdge, care și-au redus consumul de energie cu 83%. Această reușită a devenit posibilă datorită inovațiilor din domeniul tehnologiilor termice, de exemplu îmbunătățirea fluxului de aer prin reproiectare. O contribuție importantă au și noile procesoare Intel®, capabile să genereze mai multă putere de calcul per watt.

Cum energia devine din ce în ce mai costisitoare, Dell vă pune la dispoziție și soluția Dell EMC OpenManage Enterprise Power Manager, cu ajutorul căreia veți putea controla eficiența energetică a serverelor PowerEdge, pentru o performanță generală cât mai bună.

Imagine1Reducerea amprentei de carbon prin proiectare și reciclare

Serverele Dell PowerEdge au devenit mai eficiente și au o amprentă de carbon mai redusă prin optimizarea producției, a distribuției și a gestionării ciclului de utilizare.

În proiectare, specialiștii Dell au ca obiectiv important reducerea deșeurilor electronice. Astfel, serverele PowerEdge au primit un design modular; componentele pot fi separate cu ușurință pentru a simplifica eliminarea unora atunci când e nevoie să fie reparate, înlocuite sau trimise la reciclat.

Totodată, componentele din plastic conțin până la 30% material reciclat, ceea ce reduce riscul ca ecosistemul oceanelor să fie poluat.

În zonele unde a fost posibil, a fost eliminată vopseaua în favoarea unor finisaje naturale, reducându-se astfel cantitatea de poluanți atmosferici. De asemenea, întregul portofoliu PowerEdge este standardizat.

Standardizarea componentelor primare, cum ar fi șasiul, șinele și protecțiile, generează mai puține prototipuri și mai puține deșeuri în producție. Numărul uneltelor și dispozitivelor utilizate în fabricare se diminuează de asemenea. Tehnologia serverelor devine mai puternică cu fiecare an care trece, cu obiectivul clar de a susține performanța activității dumneavoastră și îndeplinirea exigențelor de mediu.

Dell Technologies se mândrește cu proiectarea serverelor PowerEdge, care au devenit mai eficiente, mai durabile și cu o amprentă de carbon mai redusă de la o generație la alta, și se angajează să producă servere cu gândul la viitor.
Nu le vedem, pentru că lucrează în incinte securizate, dar conduc lumea.

Sunt creierele supermarketurilor, transporturilor, alimentării cu apă și energie electrică, ale băncilor si multor
altor domenii. Asigură funcționarea a tot ce înseamnă civilizație. Unul dintre imperativele urgente ale momentului este reproiectarea și regândirea acestora, astfel încât să devină mai eficiente și cât mai prietenoase cu mediul. Iar Dell Technologies face acest lucru într-un efort continuu și constant.

Despre Dell Technologies
Dell Technologies, companie tehnologică de vârf în lume, contribuie activ la transformarea vieții oamenilor, creând și oferind soluții care fructifică și amplifică tehnologia în cele mai semnificative moduri, de la sistemul de sănătate la educație și până la economia digitală.
Dell oferă infrastructura esențială pentru ca organizațiile să își construiască viitorul digital, să transforme IT-ul întrun mod sustenabil, să își protejeze cel mai important activ, informațiile. De asemenea, sprijină persoanele să își transforme modul în care lucrează, trăiesc și se relaxează. Compania oferă clienților săi cel mai complex și inovator portofoliu de servicii și tehnologii în era datelor.
Dell Technologies are impact asupra tuturor, de oriunde, funcționând în 180 de țări la nivel global și oferind o varietate de soluții hibride cloud, sisteme de calcul de înaltă performanță și inițiative ambițioase și sustenabile cu impact social.