Foto-Video-Audio — July 11, 2022 at 4:54 pm

Un nou concept, geanta-boxă BALENCIAGA I BANG & OLUFSEN

by

În cadrul prezentării celei de-a 51-a colecții Haute Coutre Balenciaga, desfășurată la Paris, a fost anunțată o colaborare între Balenciaga și Bang & Olufsen. Muzica, un element integrant pentru fiecare spectacol Balenciaga, a fost transmisă publicului prin intermediul genții-boxă Balenciaga I Bang & Olufsen, purtată de modele pe podium.

Balenciaga x B&OGeanta-boxă Balenciaga I Bang & Olufsen este rezultatul parteneriatului dintre Balenciaga și Bang & Olufsen. Realizată în forma sculpturală a genților Balenciaga, geanta-boxă este o geantă complet funcțională și o boxă portabilă – un adevărat hibrid care împinge limitele design-ului și îmbină lumea modei și a tehnologiei în moduri inedite.

„Această colaborare demonstrează perfect capacitatea pe care o avem de a crea soluții personalizate pentru clienții noștri. Putem realiza configurații infinite de sunet și design și suntem foarte entuziasmați să le dezvăluim clienților noștri mai mult din această latură în cadrul unor colaborări, proiecte și produse viitoare”, spune Kristian Teär, CEO Bang & Olufsen. „Colaborarea cu Balenciaga a fost o experiență incredibilă și va modela felul în care proiectăm produse și conturăm experiențe care vor revoluționa piața tehnologiei în viitor”.

„Această geantă este o mărturie a ceea ce se întâmplă atunci când două companii foarte speciale, cu o tradiție inegalabilă, își unesc forțele. Ambele echipe de design sunt dedicate excelenței și cred că împreună am creat ceva unic”, declară Miklu Silvanto, Chief Design Officer Bang & Olufsen. „Modelul este personalizat, exclusivist, o creație de cultură și artă realizată de artizani iscusiți. De la fabrica noastră de aluminiu până la atelierul Balenciaga, geanta-boxă a parcurs drumul unui produs cu totul remarcabil. Trebuie văzută, auzită și atinsă și suntem foarte încântați să o prezentăm aici.”

Fiecare piesă din această ediție limitată provine dintr-un bloc de aluminiu solid, înainte de a fi sablată perlat, anodizată și lustruită manual la Bang & Olufsen Factory 5 din Struer, Danemarca, timp de mai multe zile, pentru un finisaj satinat perfect. Folosirea unui singur bloc solid de aluminiu brut permite realizarea unei linii continue, de la mâner la bază –  este atenția fără cusur la detalii, pe care clienții o așteaptă de la două mărci cu o moștenire atât de bogată în materie de design.

Partea din față a genții-boxă Balenciaga I Bang & Olufsen este realizată în stilul inconfundabil Bang & Olufsen pentru boxe portabile. Are o suită de orificii audio plasate meticulos pentru a asigura cea mai bună calitate a sunetului, fără a compromite estetica. Înăuntrul corpului din aluminiu se află o boxă portabilă puternică, ce oferă până la 18 ore de autonomie a bateriei și conectivitate multipunct. Deși geanta-boxă este o creație personalizată, cu un design avangardist, care depășește limitele, elementele fundamentale ale calității sunetului sunt avute în vedere în fiecare etapă.

În partea din spate a genții-boxă, se deschide o altă secțiune, pentru a dezvălui un compartiment încăpător, lucrat manual și învelit în piele italiană Balenciaga. Butoanele de control sunt plasate sub mâner, iar siglele Balenciaga și Bang & Olufsen sunt gravate cu laser în partea de sus a fiecărei piese.

După un debut spectaculos la show-ul Balenciaga Couture de la Paris, doar 20 de exemplare ale genții-boxă vor putea fi achiziționate de la magazinul Balenciaga Couture, recent deschis în Paris. Mai multe informații sunt disponibile pe www.balenciaga.com.