Networking, Productie — July 12, 2022 at 2:36 pm

Allied Telesis: Transformare completă a rețelei unui mare producător de sticlă

by

AGC este un producător mondial japonez de sticlă ce operează în peste 30 de țări și regiuni, produsele sale acoperind industriile sticlei, electronică, produse chimice și ceramică. La fabrica Sagamihara, unde compania produce toate tipurile de parbrize pentru automobile, rețelele de sisteme de control ale fabricii erau amplasate în trei clădiri și deveniseră dificil de gestionat.

agc-hd„Am avut rețele specifice fiecărei linii, dar nu le-am putut gestiona ușor sau eficient. Am auzit multe despre Big Data și IoT, dar utilizarea acestor tehnologii a fost imposibilă cu rețelele noastre anterioare. Așadar, primul nostru obiectiv a fost managementul complet al rețelelor”, a spus Hisanori Kodama, oficial AGC.

AGC a dorit și să valorifice puterea datelor. Rețeaua fabricii Sagamihara a trebuit să monitorizeze constant datele despre produse – nivelurile de căldură și presiune, de exemplu. Iar pe măsură ce datele au devenit din ce în ce mai importante, compania a trebuit să identifice modalități de a le gestiona și de a le folosi.

„Am analizat propunerile multor companii înainte de a alege Allied Telesis. Era foarte clar că tehnologiile avansate Allied Telesis, în special AMF și AWC, vor furniza rețeaua de care aveam nevoie. Am fost deosebit de mulțumiți de capacitatea de recuperare automată a AMF, deoarece menținerea funcțională a rețelei de producție a fost cheia producție noastre”, a continuat Kodama.

Compania deja apelase la Allied Telesis, care a implementat echipamentele sale în rețeaua de sistem Office Automation (OA) a companiei, așa că echipa AGC deja avea experiență cu produsele Allied Telesis.

AGC are o nouă rețea cu echipamente Allied Telesis controlate central de Allied Telesis Autonomous Management Framework (AMF). AMF a redus semnificativ sarcinile administrației IT și asigură recuperarea automată a datelor extrem de importante când apar probleme.

Noua rețea oferă management integrat, permițând conectarea și alimentarea punctelor de acces Wi-Fi (AP-uri) și a altor dispozitive de producție (de ex. senzorii de căldură și presiune, critici pentru fabricarea sticlei). Pentru vizualizarea întregii rețele, AGC a adoptat Vista Manager EX, instrumentul de ultimă generație de monitorizare și management al rețelei de la Allied Telesis.

Autonomous Wave Controller (AWC) integrat în Vista Manager EX oferă conectivitate wireless în întreaga fabrică, inclusiv în liniile de producție, depozitare, distribuție și birouri. AWC colectează regulat date din rețea, analizează ieșirile și canalele, creând o rețea wireless performantă.

Conectivitatea wireless AWC oferă roaming fără întreruperi, inclusiv pentru personalul care utilizează dispozitive portabile pe liniile de producție. Aceasta permite echipei AGC să culeagă date de producție în timp real pentru îmbunătățirea eficienței și să reacționeze rapid la orice probleme — maximizând timpul de funcționare a producției și reducând pierderile.