Agricultura&FMCG — July 12, 2022 at 12:55 pm

Siloz Carani alege Bento pentru implementarea aplicației Grânar

by

SIFI TM Agro – Siloz Carani, cel mai important Hub agribusiness din vestul României,  dispune de o capacitate de recepție/livrare de 5.000 tone/zi și o capacitate totală de depozitare de 170.000 tone, în celule metalice și din beton precum și de un laborator certificat de analize.

bentoÎn urma unui audit extrem de complex a fluxurilor de lucru existente în cadrul Silozului Carani, echipa de dezvoltatori Bento, alături de reprezentanții SIFI TM Agro au reușit să identifice problemele cu care aceștia se confruntau și să schițeze funcționalitățile unei aplicații de Warehouse Management care să îi ajute în procesele zilnice de lucru din cadrul silozului.

Necesitatea existenței unei aplicații software de gestiune a spațiilor de depozitare, a apărut ca o consecință firească a volumului mare de cereale tranzacționate în cadrul silozului atât pe parcursul campaniilor agricole, cât și datorită legislației în vigoare.

Astfel, pentru a putea gestiona mult mai ușor informațiile cu privire la cantitatea, calitatea cerealelor depozitate, a provenienței acestora precum și a documentației aferente tranzacțiilor cu cereale, s-a decis dezvoltarea unei aplicații software complete de Warehouse Management.

Aplicația Bento Grânar a fost gândită astfel încât să stocheze și să furnizeze prin doar câteva click-uri, informații cu privire la Actele Justificative de Gestiune generate, contractele încheiate, dar și să emită automat facturi lunare ținând cont de zilele și condițiile de depozitare a cerealelor pe parcursul tranzitului acestora în cadrul silozurilor.

Cerințele din partea reprezentanților din cadrul Siloz Carani pentru software-ul Bento, implică și interfațarea cu o mulțime de dispozitive de măsurare și cântărire, aparatură de laborator, cântare electrice auto sau CF, acestea fiind deja disponibile în depozit.

Astfel, Bento Grânar urmărește și înregistrează automat toate procesele specifice de laborator, gradare, tarare, uscare, gazare, aerare, depozitare și livrare a cerealelor în conformitate cu legislația din România. Integrarea ei cu granomatele și granolyzerele din cadrul silozului, premite gradarea automată a cerealelor pe proprietăți, asigurând încadrarea și tranzactționarea corectă a acestora. Integrarea cu cântare specifice transportului rutier sau feroviar permite de asemenea înregistrarea și emitera rapidă a tichetelor de cântar.

Beneficiile obtinute

Soluția implementată se ocupă cu automatizarea completă a zonei de recepție-predare oferă date în timp real cu privire la calitatea, cantitatea și proveniența cerealelor depozitate, precum și informații cu privire la contractele încheiate și facturile emise în cadrul silozurilor.

„Bento Grânar ne ajută la controlul calități produselor pe celulele metalice și de beton, reușind în același timp să ne scadă costurile cu până la 20% cu energia consumată în asigurarea umidității optime de depozitare”, declară Sergiu Serban, Director Comercial, Siloz Carani.

„Există o mulțime de softuri de gestiune de cereale. Noi am vrut ceva mai mult. Am vrut un soft care să dea acces partenerilor noștri la calitatea cerealelor depozitate, pentru că noi depozitâm produsele partenerilor noștri. După implementarea softului încrederea partenerilor a crescut, pentru că au acces permanent la toate informațiile despre produsele lor”, adaugă Dan Dolghin, Director General Siloz Carani.

Bento Grânar contribuie la:

• Reducerea cu peste 80% a timpului și a costurilor alocate gradării proprietatilor cerealelor în cadrul silozurilor;
• Elimină posibilitatea furturilor prin cântărirea automata la plin și la gol;
• Reduce cu până la 20% energia consumată în cadrul silozurilor, în asigurarea umidității optime de depozitare;
• Oferă informații rapide și complete referitoare la locul de depozitare, lotul de transport, tipul cerealelor și proprietățile lor;
• Permite gradarea automată a cerealelor prin integrare cu aparate de laborator specifice;
• Centralizează și simplifică gestiunea documentelor asociate depozitării cerealelor.