Universitatea Keele alege Vertiv pentru eficiență energetică ridicată în protecția puterii centrului de date

by

Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, a fost selectat de Universitatea Keele din Staffordshire, Marea Britanie, pentru a furniza un sistem de alimentare neîntreruptibilă (UPS) extrem de eficient din punct de vedere energetic împreună cu bateriile aferente. Noile soluții înlocuiesc echipamentele depășite din centrele sale de date, iar Vertiv se așteaptă ca acesta să joace un rol important în strategia de decarbonizare a universității la nivel de instituție.

800x600--low-carbon-energy-generation-parkColaborarea dintre Universitatea Keele și Vertiv este una de lungă durată, iar relația a fost recunoscută de experții din industrie ca parte a Premiilor DCS 2022, în cadrul cărora parteneriatului i-a fost decernat premiul Data Centre Sustainability Project of the Year. Prin acest nou acord, Vertiv va înlocui UPS-ul vechi al Universității cu o nouă soluție scalabilă, eficientă, care ocupă mai puțin spațiu. Vertiv va oferi, de asemenea, o soluție de baterie modulară pentru a ajuta la menținerea stabilă a surselor de alimentare în timpul întreruperilor și a căderilor de tensiune, permițând gestionarea eficientă a energiei regenerabile produsă la fața locului.

În ultimii șase ani, Universitatea Keele a investit peste 1,2 milioane de lire sterline pentru a-și reduce emisiile de carbon și s-a angajat să obțină neutralitatea carbonului până în 2030. Pe lângă găzduirea primului test din Marea Britanie de amestecare a hidrogenului într-o rețea de gaz și testarea noilor tehnologii energetice inteligente, Universitatea produce acum propria energie regenerabilă, datorită fermelor solare și eoliene care alimentează o mini-rețea din campus. Din perspectiva distribuției de energie, campusul funcționează ca un mic oraș. Nevoia Universității Keele a fost de a minimiza pierderile pe măsură ce energia este transferată de la rețea la UPS și la sarcina IT și de a beneficia de o nouă generație de baterii.

Ca parte a unui plan de modernizare a celor două centre de date ale Universității, echipa de la Keele va folosi UPS-ul Vertiv™ Liebert® APM cu o capacitate de 400 kVA într-o configurație N+1. Noul UPS oferă o topologie de putere fiabilă, cu dublă conversie, care utilizează un design inovator fără transformator, rezultând o eficiență energetică de 96% care poate fi îmbunătățită până la 99% prin utilizarea modului ECO. Important este că noul UPS oferă o capacitate mai mare într-o amprentă mai mică, iar fiecare dintre noile unități utilizează o configurație modulară și scalabilă cu dulapuri auxiliare concepute pentru a economisi spațiu și costuri, în comparație cu configurațiile anterioare.

Vertiv va înlocui, de asemenea, bateriile plumb-acid vechi, instalate pe rafturi în cabinet deschise, cu dulapuri de baterii tip rack, moderne și autonome. Noile module de baterie pot fi adăugate sau înlocuite fără întreruperi sau risc pentru echipamentul conectat, atunci când UPS-ul nu funcționează pe baterie. Fiecare modul de baterie are monitorizare și control propriu, fiind izolat în cazul unei defecțiuni a bateriei. Șirurile bateriei sunt conectate în paralel pentru a oferi timp de backup și/sau redundanță.

Alex Goffe, director asociat pentru operațiuni și infrastructură la Universitatea Keele a comentat: „Nu este o exagerare să spunem că parteneriatul nostru cu Vertiv este esențial pentru universitate. Sustenabilitatea este încorporată în tot ceea ce facem la Keele, iar noile UPS și module de baterii vor juca un rol crucial în îndeplinirea ambițiilor noastre de economisire a energiei. Ele vor contribui, de asemenea, la asigurarea continuității activității în cadrul instituției. Natura scalabilă a noului UPS ne oferă un grad ridicat de flexibilitate. Dacă este nevoie să creștem în viitor, putem adăuga module de putere pentru a extinde capacitatea de putere a sistemului.”

Alex Brew, country manager pentru Vertiv în Marea Britanie și Irlanda, a declarat: „Prin valorificarea soluțiilor noastre de infrastructură digitală, Universitatea Keele ocupă un loc fruntaș în ceea ce privește eficiența energetică. Keele este deja un client apreciat al Vertiv și suntem încântați să ajutăm instituția pe măsură ce își realizează planurile ambițioase cu privire la centrele de date și strategia de decarbonizare la nivel de instituție.”

Pentru a afla mai multe despre colaborarea Vertiv cu Universitatea Keele, citiți studiul de caz de la acest link.