Big Data&Analytics — July 14, 2022 at 3:50 pm

Ce este nou în Qlik Sense?

by

Scatter-Plot-1080x675Qlik a lansat luna trecută o nouă versiune a platformei sale de analiză a datelor. Qlik Sense a fost din nou îmbunătățit, noile funcții și optimizări referindu-se în special la zonele de vizualizare, analiză și conectori.

Opțiuni de vizualizare

New actions for button object – Noile acțiuni disponibile îmbunătățesc fluxul de lucru pentru aplicații și vizualizările dinamice, utilizatorii putând face interfața și tranziția către o nouă aplicație într-un mod mult mai ușor.

Favourite in the hub – Pentru mai multă accesibilitate, aplicațiile pot fi, de asemenea, marcate ca favorite și afișate într-o nouă filă, Favourite pentru un acces mai ușor și mai rapid în hub. Această secțiune va fi vizibilă numai dacă cel puțin o aplicație este marcată ca favorită.

Label coloring with map chart – Printre inovațiile de vizualizare din Qlik Sense Mai 2022 se numără noi opțiuni pentru culoarea etichetelor. Acest lucru vă permite să personalizați modul în care etichetele contrastează cu harta de bază sau cu alte zone, ceea ce ajuta la o analiză mult mai facilă a datelor urmărite. De asemenea, puteți opta pentru fiecare hartă ca o  culoare preferată să fie selectată manual sau culoarea etichetei să fie ajustată automat în funcție de harta de bază.

Scatterplot now supports regression lines – Diagrama de dispersie oferă, de asemenea, mai multă flexibilitate și un design mai detaliat. Această nouă funcționalitate acceptă acum linii de regresie – linii medii, liniare, exponențiale și logaritmice. Liniile de regresie pot fi, de asemenea, personalizate – culoare și tip, așezare verticală sau orizontală și formulă de afișare pentru a vedea rapid relația dintre două variabile.

KPI background color and new icons – Culorile de fundal pot fi acum adăugate și la diagramele KPI, acest lucru permițând mai multă flexibilitate în personalizarea vizualizărilor. De asemenea, setul de pictograme deja existent a fost completat cu unele noi.

Funcții noi în zona Augmented Analytics

Cu Insight Advisor puteți defini granularitatea implicită pentru o perioadă calendaristică – anual, trimestrial, lunar. Cu ajutorul setării acestei perioade, puteți vedea dacă trebuie să acționați sau nu într-o anumită analiză / pentru o anumită situație.

Conectori:

Pe lângă noile funcții enumerate, Qlik Sense Mai 2022 include și alte funcții noi. De exemplu, Qlik Web Storage Provider Connectors – Amazon S3, Azure Storage, Dropbox, Google Cloud Storage, Google Drive, Office 365 SharePoint și OneDrive sunt acum disponibili în Qlik Sense Enterprise pe Windows în același mod în care sunt în Qlik Sense SaaS . În plus, Qlik Oracle Connector oferă acum funcții de securitate suplimentare cu suport pentru încărcarea unui fișier Oracle.

Mai multe detalii puteti afla de la specialiștii Relevance Managent.