Inovatii, Productie — July 18, 2022 at 4:10 pm

Tehnologia FiberCatcher® dezvoltată de Arcelik pentru mașinile de spălat rufe, în top trei cele mai inovatoare soluții sustenabile din lume

by

realleaders-ecoinnovationawards-BekoArçelik, unul dintre principalii jucători din industria de electronice și electrocasnice, proprietar al Arctic, Beko și Grundig, a obținut locul al treilea în cadrul ediției inaugurale a premiilor Real Leaders® Eco Innovation pentru mașinile de spălat rufe care integrează tehnologia FiberCatcher®.

Real Leaders® Eco Innovation Awards premiază inițiative, produse și proiecte cu impact pozitiv asupra mediului. Înscrierile au fost evaluate în funcție de creativitate, inovație, originalitate și impact măsurabil, analizând totodată capacitatea lor de a contribui la rezolvarea unor probleme de mediu.

Una dintre provocările majore cu care se confruntă planeta în momentul de față este poluarea cu microplastic. Microfibrele sunt cel mai răspândit tip de microplastice găsite în apă, reprezentând aproximativ o treime din cantitatea de microplastice din oceane. Având în vedere că numărul microplasticelor care ajung în mediu este în creștere, Arçelik a dezvoltat tehnologia inovatoare FiberCatcher®.

realleaders-ecoinnovationawards-GrundigMașinile de spălat rufe care integrează această tehnologie sunt primele la nivel mondial care includ un sistem integrat de filtrare al microfibrelor. Acesta captează până la 90% din fibrele sintetice provenite din haine, ceea ce ajută la protejarea ecosistemelor din râuri, mări și oceane. În plus, aproximativ 60 PET-uri de 0,5 litri sunt utilizate pentru producerea manșonului, parte integrantă a cuvei mașinilor de spălat rufe FiberCatcher®, contribuind astfel la reducerea cantității de deșeuri din plastic care ajunge în natură.

„Suntem onorați că inovația noastră a fost recunoscută de Real Leaders și mândri să fim incluși în acest top. Criza climatică este cea mai presantă problemă la nivel global și avem nevoie de soluții creative, inovatoare, precum și de colaborare pentru a putea asigura un viitor sustenabil. Tehnologia noastră FiberCatcher® este o premieră mondială în combaterea poluării cu microfibre și demonstrează angajamentul nostru de a dezvolta soluții eficiente și concrete pentru unele dintre cele mai mari probleme de mediu. Noua tehnologie își propune, totodată, să încurajeze adoptarea unui stil de viață sustenabil”, a declarat Hakan Bulgurlu, CEO Arçelik.

„Tehnologia FiberCatcher® are rolul de a diminua semnificativ poluarea cu microplastic, contribuind la protejarea mediului înconjurător. Acest premiu reprezintă recunoașterea faptului că grupul Arçelik a adoptat sustenabilitatea ca punct central al modelului său de business. Integrăm această viziune în tot ceea ce facem, de la fabrici echipate cu cele mai noi tehnologii, așa cum este fabrica Industry 4.0 de la Ulmi, până la electrocasnice care răspund nevoii consumatorilor de a face alegeri prietenoase cu mediul. Investiția în soluții sustenabile este esențială și am ferma convingere că această inovație ar trebui să devină cât mai curând un standard al industriei”, a afirmat Murat Büyükerk, CEO Arctic.