Networking, Servicii Profesionale — July 19, 2022 at 8:51 pm

Eficiență îmbunătățită pentru liderul global de imprimare 3D

by

Compania belgiană Materialise oferă soluții software și servicii de imprimare 3D, plus platforme deschise și flexibile care permit clienților să construiască aplicații inovatoare de imprimare 3D.

ezgif-5-4bef706a85Materialise are patru sedii în Belgia și 25 birouri în întreaga lume, cu peste 2.500 de angajați, fiind necesară o interconectivitate de mare viteză.

Rețeaua din Belgia a fost construită de-a lungul timpului cu echipamente de la diverși furnizori, cu configurare și interfețe diferite, ceea ce a adus probleme cu gestionarea rețelei și depanarea — Materialise avea nevoie, astfel, de o nouă rețea.

Obiectivele cheie ale noului proiect erau disponibilitatea ridicată, modularitatea, flexibilitatea și securitatea. Rețeaua trebuia să asigure și conexiunea la imprimante 3D din întreaga lume, prin aplicații specializate, precum și schimbul de date între birourile companiei.

Colaborarea Materialise cu Allied Telesis are o istorie de aproximativ 15 ani. Disponibilitatea echipamentelor Allied Telesis pe toate piețele este un mare plus. Uniformitatea a fost, de asemenea, un factor cheie în selectarea furnizorului. Utilizarea aceleiași mărci simplifică gestionarea, depanarea și configurarea. Raportul înalt calitate-preț al Allied Telesis și istoricul puternic de performanță au stat la bazele acestei colaborări.

Switch-urile Allied Telesis  x950 sunt nucleul rețelei companiei belgiene. Acestora li se adaugă Virtual Chassis Stacking (VCStackTM), pentru o soluție rezilientă, cu disponibilitate și modularitate ridicate.

Toate cele patru clădiri din Belgia ale companiei sunt interconectate fibre multiple de 10 Gigabit conectate în Link Aggregation Groups (LAG), cu performanță ridicată și redundanță. Combinația de VCStack și LAG-uri oferă un nucleu de rețea puternic.
Seria extensibilă și modulară x950 oferă flexibilitatea și fiabilitatea de care este nevoie, Materialise putând adăuga oricând porturi suplimentare de fibră sau Ethernet și poate crește cu ușurință capacitatea rețelei – seria x950 se poate conecta la 40 sau chiar 100 Gbps.

Pe lângă aceste switch-uri, Materialise are aproximativ 280 de switch-uri de rețea Allied Telesis în întreaga lume, inclusiv switch-uri XS900MX 10 Gigabit pentru distribuție, switch-uri Gigabit Ethernet din seriile x510, x230 și  x210 și switch-uri edge Gigabit din seria GS900MX.

Toate folosesc AlliedWare Plus OS, cu caracteristici de disponibilitate și securitate ridicate. Acesta asigură o experiență de utilizator în întreaga rețea, cu timp și efort de administrare reduse.

AlliedWare Plus asigură interoperabilitatea deplină cu alte echipamente majore de rețea, astfel încât switch-urile Allied Telesis funcționează perfect cu firewall-urile Fortinet pe care Materialise le folosește pentru a se conecta la numeroasele lor locații globale.

Protocolul de autentificare în rețea 802.1x asigură securitate ridicată, utilizatorii trebuind să furnizeze acreditări valide pentru acces. Utilizatorii sunt, de asemenea, alocați dinamic unui anumit VLAN pentru a se asigura că au nivelul adecvat de acces la resurse și aplicații online.

Rezultatul este o nouă soluție de rețea puternică și de mare valoare, care asigură companiei Materialise acces permanent la toate sistemele online, precum și la date despre clienți și proiecte de tipărire susținute din mai multe locații din întreaga lume. Tehnologia Allied Telesis permite companiei să ofere clienților lor servicii superioare cu soluții inovatoare de imprimare pentru multe industrii, indiferent de dimensiunea lucrării.