NEWS — July 25, 2022 at 4:02 pm

Inflația și ridicarea restricțiilor modifică comportamentul de consum al românilor

by

Primul semestru al anului 2022 a fost marcat de ridicarea restricțiilor de mobilitate, revenirea treptată la nivelul de socializare de dinainte de pandemia de COVID-19, dar și de accelerarea inflației, într-un context economic, politic și social incert.

EU Press kits5 (1) (1)Cel mai recent studiu al Revolut, bazat pe datele agregate și anonimizate ale super-aplicației financiare, ne arată cum au influențat aceste schimbări comportamentul consumatorilor români.

Românii au început să își reducă bugetele pentru shopping și achiziții de bunuri de larg consum, în schimb au majorat bugetul alocat experiențelor pozitive, care îi ajută să evadeze, precum divertismentul, socializarea în restaurante și cafenele sau călătoriile.

Deși au folosit Revolut mai des și pentru achiziții în creștere ca valoare, doamnele nu au reușit să egaleze domnii în privința sumelor medii cheltuite, la nivelul semestrului, decalajul financiar bazat pe diferențele de gen rămânând unul important pe piața autohtonă.

Topul comercianților de asemenea a suferit o modificare importantă, o importantă platformă de rezervare a cazărilor reintrând între comercianții cu cele mai mari rulaje, în primele șase luni ale anului.