NEWS — July 27, 2022 at 10:33 am

5 din 10 angajați și-au schimbat jobul cel puțin o dată în ultimii doi ani

by

5 din 10 angajați și-au schimbat jobul cel puțin o dată în ultimii doi ani, iar 40% dintre respondenții celui mai recent sondaj derulat de eJobs România spun că nu l-au mai schimbat jobul dinainte de 2019.
Job search website on laptop. Find a job
Rezultatele sondajului mai arată că aproape jumătate dintre cei care au acum un nou loc de muncă au fost motivați de un salariu mai mare, 14% spun că nivelul de încărcare la job îi depășea, iar 12% au vrut să schimbe domeniul de activitate pentru că nu le mai plăcea ce făceau. 27% au fost nevoiți să plece din companie pe fondul unui val de disponibilizări.

Pentru 3% motivul a fost legat de refuzul primit de la angajator de a lucra de acasă.

Rezultatele sondajului trasează premisele unei perioade care ar putea aduce un val semnificativ de fluctuație a personalului, în condițiile în care 35% dintre respondenți își caută în mod activ un nou loc de muncă și aplică la joburile nou apărute în piață, 44% urmăresc ce poziții scot angajatorii, însă nu aplică deocamdată și doar 21% sunt complet mulțumiți de locul de muncă actual și, prin urmare, nici nu aplică, nici nu urmăresc oportunități de angajare. Rezultatele sondajului, pe larg, în comunicatul de presă alăturat.