Aplicatii — July 27, 2022 at 12:32 pm

Aplicație web eDesign pentru electricieni, de la Schneider Electric

by

Schneider Electric, liderul în transformarea digitală a managementului și automatizării energiei, a lansat eDesign, o aplicație web dedicată electricienilor, prin care se poate realiza configurarea aparatajului și a tabloului electric, precum și generarea documentației necesare proiectelor rezidențiale.

SchneiderAplicația eDesign ajută la proiectarea rapidă a configurațiilor personalizate conform specificațiilor clienților și pe baza disponibilității produselor în timp real, astfel încât ofertele concrete pot fi trimise către aceștia într-un timp foarte scurt.

Mai mult, odată realizat un proiect, cu toate link-urile actualizate din cataloagele de produse Schneider, el poate fi salvat și folosit ca atare, pentru locuințe similare, sau adaptat în funcție de nevoi, pentru locuințe ce au compartimentări diferite.

„Multe dintre apartamentele clasice construite în România sunt asemănătoare ca suprafețe, compartimentare și necesar, din punct de vedere electric”, explică Victor Donici, Customer Software Specialist, Schneider Electric România. „De altfel, la suprafețe și număr de camere similar, de obicei necesarul de aparataj ultraterminal și tablou electric este aproape identic. Asta înseamnă că multe dintre proiecte pot fi foarte ușor transformate în oferte concrete sau adaptate pentru a răspunde clienților în câteva minute. Pentru aceștia, care au de gestionat proiecte mari de renovare sau construcție, mai ales partea de bugetare rapidă este extrem de importantă și poate fi determinantă pentru alegerea ofertei unui electrician. Extrapolând, și pentru un dezvoltator e extrem de util să afle foarte repede care i-ar fi bugetul necesar pentru câteva zeci de apartamente, într-o clădire rezidențială sau într-un complex rezidențial.”

Principalele beneficii ale aplicației eDesign sunt următoarele:

Timp economisit – Cu o interfață intuitivă și pași simpli de urmat pentru configurarea planului locuinței, eDesign este o soluție completă pentru tabloul electric și aparatajul ultraterminal;
Documentație generată automat – Lista de cantități, schema monofilară, etichetele de identificare și oferta comercială, toate acestea sunt generate automat pentru a fi transmise mult mai ușor distribuitorilor sau clienților companiei;
Vederea frontală a tabloului – Aplicația permite vizualizarea configurației finale a tabloului pentru a decide poziția ideală a aparatajului și pentru a optimiza spațiul disponibil;
Acces de oriunde – Proiectele pot fi salvate în cloud, mult mai simplu și eficient și accesate de oriunde, fiind utilizate ca punct de pornire pentru alte proiecte viitoare.

De asemenea, aplicația are incluse două moduri: modul asistat și cel manual.

Funcția numită „Modul asistat” pune instantaneu la dispoziția utilizatorilor lista de produse. Mai mult, această listă este actualizată și disponibilă la fiecare pas în timpul configurației, oferind opțiuni predefinite pentru diferite tipuri de locuințe și camere. Acestea se bazează pe tipologiile de locuințe întâlnite cel mai frecvent în România.

„La Schneider Electric punem accentul pe eficiență, siguranță și ușurință în utilizare, iar eDesign evidențiază aceste aspecte. Este ca și cum ai avea acces la multiple cataloage pentru a te ajuta să alegi și să configurezi aparatajul și tabloul electric. Această aplicație este concepută pentru a furniza toate informațiile despre produs, stocate într-unul singur loc, pentru a fi mult mai ușor de accesat. Iar în ceea ce privește procesul de configurare al tabloului electric, aplicația oferă o vizualizare realistă a panoului, asa cum va fi el asamblat”, spune Victor Donici, Customer Software Specialist, Schneider Electric România.