Business — August 5, 2022 at 1:46 pm

CENIT își extinde poziția pe piață în Europa de Est

by

CENIT AG continuă să investească în extinderea prezenței sale pe piață și a parteneriatelor sale strategice și intenționează să achiziționeze în trimestrul al treilea din 2022 linia de business Dassault Systèmes a furnizorului român de software Magic Engineering.

vcsPRAsset_3903281_317363_6755cf9a-75c5-4df1-9f02-3d095c227ad2_0CENIT AG, furnizor internațional de IT și software și cel mai mare partener global al Dassault Systèmes, este prezent din 2006 pe piața din România, în doua locații: București și Iași. Activitățile CENIT în România s-au axat în principal pe managementul ciclului de viață al produselor (PLM) și pe servicii de management al aplicațiilor (AMS). Pentru a-și extinde și mai mult poziția în Europa de Est, CENIT intenționează să achiziționeze linia de business Dassault Systèmes, a specialistului român în PLM, Magic Engineering, la sfârșitul celui de-al treilea trimestru al anului 2022.

Magic Engineering SRL, înființată în 1993, și-a construit o reputație în România ca specialist PLM și distribuitor al produselor software Dassault Systèmes. Clienți din sectoarele auto, aerospațial și al echipamentelor industriale se bazează pe serviciile furnizorului IT, al cărui portofoliu include și soluții pentru fabricație digitală și simulare.

Fuziune tehnologică – soluții superioare

Pentru Octavian Tuturea, fondator și acționar principal al Magic Engineering, fuziunea tehnologică cu CENIT Group reprezintă o dezvoltare logică a strategiei sale de afaceri: „Clienții noștri abordează din ce în ce mai mult proiecte PLM la nivel global și își construiesc procesele cu valoare adăugată la nivel internațional prin implementări bazate pe cloud ale soluțiilor 3DEXPERIENCE. În CENIT, am găsit un actor cu un profil internațional puternic – o companie care are esența pentru a dezvolta această expertiză tehnologică în mod durabil. În plus, prezența globală și puterea pe piață a CENIT ne oferă securitatea necesară pentru a sprijini cu succes clienții și angajații noștri ca partener de încredere în viitor”.

Peter Schneck, CEO al CENIT AG, afirmă intențiile comune: „Achiziția planificată a liniei de business Dassault Systèmes și a experților de la Magic Engineering SRL se potrivește perfect cu strategia noastră de creștere, fuziuni și achiziții. De asemenea, ne consolidează poziția de partener strategic al Dassault Systèmes care sprijină această mișcare. Așteptăm cu nerăbdare să le urăm bun venit noilor noștri colegi în grupul CENIT și să lucrăm cu succes împreună cu ei în beneficiul clienților noștri”.

Se preconizează că tranzacția va fi finalizată la sfârșitul celui de-al treilea trimestru al anului 2022. CENIT este listată la Prime Standard al Deutsche Börse și are în prezent aproximativ 900 de angajați la nivel mondial, deservind clienți din industrii precum: auto, aerospațială, inginerie mecanică, construcții de scule și matrițe, servicii financiare, sau comerț și bunuri de consum. CENIT este prezentă în 29 de locații din nouă țări din întreaga lume.