Evenimente — August 5, 2022 at 2:45 pm

Milioane de români investesc în crypto

by

„Tehnologia blockchain și industria crypto reprezintă un fenomen care nu va trece, iar țara noastră trebuie să fie pregătită să exploateze aceste oportunități, a afirmat Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării, în cadrul dezbaterii The Stakeborg Talks, susținând de asemenea că autoritățile trebuie să îi permită românului de rând să își înmulțească agoniseala.

Sebastian Burduja_The Stakeborg Talks„Există aceste tehnologii noi (n.r. crypto și blockchain). Ar fi înțelept din partea noastră șă știm cum le exploatăm. Pe de o parte pentru a atrage investiții, pe de altă parte pentru a îi permite românului de rând să își înmulțească agoniseala, dacă o face într-un mod responsabil, bine informat. (…) Este o competiție globală pentru talent, resurse, capital. Dacă SUA își pun problema cum să reglementeze această zonă, astfel încât să aibă inovare, dar totodată să nu îi lase pe oameni pradă unor rău-voitori, cred că e o problemă pe care trebuie să ne-o punem și noi și cumva trebuie să o reglementăm”, a afirmat Sebastian Burduja.

Milioane de români sunt investitori în crypto
În cadrul evenimentului The Stakeborg Talks, Ilie Pușcaș, noul Country Manager Binance – cel mai mare exchange de crypto la nivel internațional, cu un volum total de 7.7 trilioane $ în 2021,  a afirmat că milioane de români sunt deja investitori în crypto și că Binance Academy – platformă de educare a utilizatorilor exchange-ului, reprezintă cel mai important proiect de care se va ocupa în perioada următoare.

Ilie Puscas_The Stakeborg Talks„Ne concentrăm pe partea de educație. Vrem ca userii din România să înțeleagă crypto, atunci când se alătură Binance să urmeze Binance Academy – un curs pentru care vor fi răsplătiți dacă îl finalizează și să știe apoi să facă trading și să își managerieze asseturile digitale. Binance Academy urmează să se lanseze în următoarele luni. Dar, în același timp, vrem să fim cât mai aproape de piața autohtonă. De exemplu, am lansat un call pentru Binance Labs, un incubator deschis și businessurilor din România. Chiar sfătuim startupurile de crypto din autohtone să aplice”, a declarat Country Manager-ul Binance.

România viitorului: Mașini fără șofer și livrări cu drone. Burduja: „Hai să scrie New York Times despre noi”

Potrivit ministrului Digitalizării, România trebuie să facă muncă de avangardă care va duce la atragerea de noi investiții. Două dintre soluțiile viitorului pentru care Sebastian Burduja își dorește crearea cadrului legal sunt reprezentate de mașinile autonome, fără șofer, și de livrarea de pachete cu ajutorul dronelor.

„Vorbeam cu cei din Ministerul de Interne: Oameni buni, avem un proiect de lege cu mașini autonome, mașini care se conduc singure. Haideți să creăm cadrul să se întâmple asta în România. Cei de acolo sunt deschiși si sper să ne iasă și acest lucru. La fel se întâmplă și în cazul dronelor care livrează. Avem eMAG. Sunt convins că Iulian Stanciu ar fi foarte bucuros să poată livra, măcar ca studiu pilot, pachețele mici cu drone. Hai să scrie New York Times despre noi că se întâmplă asta în România. Pentru că în momentul în care se va afla de acest lucru o să atragem noi investiții. Și investițiile generează noi locuri de muncă, salarii mai mari, deci o viață mai bună. Sunt însetat după lucruri noi care să ne pună pe harta lumii în materie de progres, inovare, avangardă,” adaugă Sebastian Burduja.

România, țintită de hackerii ruși. Zilnic au loc mii de atacuri cibernetice
În ceea ce privește securitatea cibernetică a țării, Sebastian Burduja a avertizat că țara noastră este țintită, în fiecare zi, de mii de atacuri care provin din Est.

„Sper să nu greșesc dar zilnic sunt mii de atacuri cibernetice și cam toate pot fi  documentate având o legătură în Est. Sunt atacuri relativ rudimentare îmi spun colegii de la Directoratul pentru Securitate Cibernetică, dar nu înseamnă că se vor opri aici. Deci, noi trebuie să fim pregătiți de orice”, a adăugat Sebastian Burduja.

Dezbaterile complete cu Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării și Ilie Pușcaș, Country Manager Binance pot fi urmărite la următoarele link-uri: Dezbatere Sebastian Burduja și Dezbatere Ilie Pușcaș.