NEWS — August 19, 2022 at 10:24 am

E.ON Energie România migrează facturarea în cloud

by

E.ON Energie România a marcat un pas important în strategia de Transformare Tehnologică Digitală, prin migrarea sistemului de facturare SAP IS-U în mediul Cloud. În urma migrării s-au înregistrat îmbunătățiri pe toate ariile, de la operațiuni și conectivitate, până la securitatea sistemelor informatice.

CloudBased-Analytics-Service_mobilePractic, la acest moment, 90% din sistemele informatice ale E.ON Energie România sunt în arhitectura Cloud, ceea ce oferă o serie de avantaje, precum: creșterea timpilor de disponibilitate a sistemelor informatice,conexiuni mai rapide, timpi de intervenții reduși cu impact minim pe funcționalitățile sistemului, precum și rapiditate în dezvoltarea de soluții și servicii inovatoare, adaptate la nevoile clienților.

Nu în ultimul rând, trecerea în Cloud va duce la reducerea amprentei de carbon, întrucât serverele Microsoft utilizează energie regenerabilă. Ținta grupului E.ON este atingerea unui procent de 100% energie regenerabilă până în anul 2025, asumată prin parteneriatul cu Microsoft.

Detalii la News4ITC