Data Center / Storage — August 24, 2022 at 12:44 pm

Vertiv transmite un set de recomandări operatorilor de centre de date pentru a rezista valurilor globale de căldură

by

Valurile de căldură record mențin atenția mass-media și pun în dificultate economiile de pe tot globul, fără semne de ameliorare în viitorul imediat. Dincolo de impactul asupra vieților umane, căldura extremă are un impact major asupra operațiunilor și infrastructurii centrelor de date, de la întreruperi la centrele de date din Regatul Unit, la producție redusă la centralele electrice din Franța și până la îngrijorările legate de utilizarea apei în perioadele de secetă în zonele afectate din întreaga lume.

1600x700_annual-report-render_image-8-with-screens_354587_0 (1)Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, a transmis astăzi recomandări operatorilor de centre de date și companiilor asociate pentru a-i ajuta să facă față acestor provocări.

„Dacă un lucru este clar, este că trebuie să fim pregătiți ca aceste condiții meteorologice extreme să devină obișnuite, așa că adaptarea la această inevitabilitate este crucială”, a declarat Karsten Winther, președintele Vertiv pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA). „Clienții devin din ce în ce mai conștienți de provocările pe care le aduce căldura extremă, de exemplu, și se preocupă pe bună dreptate de modul în care pot atenua riscurile rezultate atunci când vine vorba de operațiunile centrelor lor de date. Echipele noastre de service s-au dovedit de neprețuit în furnizarea de îndrumări și asistență nu numai pentru a gestiona impactul imediat, ci și pentru a discuta cu clienții despre modul în care aceștia pot face planificări pentru a consolida reziliența în viitor.”

Pentru a menține sistemele reci și pentru a asigura disponibilitatea centrului de date, experții Vertiv recomandă următoarele acțiuni imediate:

• În funcție de încărcarea centrului de date, rulați cât mai multe unități posibil pentru a reduce sarcina pe fiecare unitate de răcire. De obicei, o organizație ar rula toate unitățile redundante, dar dacă sarcina IT nu este de 100%, ar trebui să ruleze suficiente unități pentru a ajunge cât mai aproape posibil de unitatea de răcire. Acest lucru menține presiunile agentului frigorific mai scăzute, astfel încât să nu existe riscul unei presiuni ridicate la o temperatura ambientală mare. De asemenea, oferă un punct de operare mai eficient.
• Programați un plan de întreținere regulat. Vertiv recomandă clienților săi să programeze întreținerea preventivă trimestrial. Pentru unitățile pe bază de compresor (DX), Vertiv recomandă curățarea trimestrială sau mai frecventă a bateriei condensatorului. Lipsa curățării adecvate și regulate a bateriei condensatorului poate provoca o reducere a capacității de climatizare a unității termice. În plus, menținerea corectă a nivelului de încărcare a agentului frigorific ajută la funcționarea fără probleme la capacitatea proiectată și eficiență în operare. O încărcătură de agent frigorific prea scăzută sau prea mare poate cauza ineficiențe operaționale.

„Temperaturile fără precedent pe care le vedem pe tot globul pun o presiune crescută asupra operatorilor de centre de date și a furnizorilor de infrastructură, provocându-i să mențină fiabilitatea și conectivitatea”, a declarat Steve Madara, vicepreședinte pentru vânzări termice la Vertiv. „Evenimentele meteorologice extreme subliniază importanța unui plan robust de întreținere preventivă și curățare, adaptat condițiilor specifice ale regiunii unui operator. Este posibil ca operatorii centrelor de date să fie pregătiți să facă compromisuri în cheltuielile de exploatare pentru a compensa capacitatea supradimensionată. Este important să colaborați cu un furnizor de service calificat pentru a crea un plan de întreținere și servicii care să răspundă cerințelor valurilor de căldură de astăzi și ale climatului incert de mâine.”

Pe măsură ce planeta continuă să se încălzească și criza climatică se intensifică, valurile de căldură extremă vor deveni și mai comune. Acțiunile pe termen scurt vor trebui să fie însoțite de schimbări sistemice pe termen mai lung în industrie.

„Ca industrie, ar trebui să ne uităm și să învățăm de la regiuni precum Orientul Mijlociu, Africa și Australia, care s-au adaptat deja la temperaturi ridicate pentru o mare parte a anului”, a spus Madara. „Când facem acest lucru, este clar că status quo-ul nu ne ajută să evoluăm. Trebuie să reevaluăm planificarea spațiului de pe acoperiș și să ne proiectăm infrastructurile centrelor de date pentru a rezista la sarcini termice mai mari, regândind amplasarea sistemelor de infrastructură în plus de capacitatea centrului.”

Alte bune practici și sfaturi pe termen lung de la experții Vertiv includ:

• Luați în considerare diferite tipuri de sisteme de răcire, inclusiv sisteme de răcire prin imersie, răcire fără apă și sisteme de răcire freecooling prin evaporare concepute pentru a oferi fiabilitate și eficiență în medii cu temperaturi ridicate.
• Dacă vă bazați pe celulele solare ca sursă de energie, luați în considerare reducerea eficacității celulelor solare pe măsură ce temperaturile ambientale cresc.
• În loc să vă bazați doar pe datele istorice pentru a determina capacitatea centrului de date – date care nu țin cont de temperaturile extreme de astăzi – folosiți modelarea predictivă.

Organizațiile care doresc un audit al sistemului lor de răcire a centrului de date sau care au întrebări despre continuitatea activității și întreținerea preventivă a centrului de date în timpul evenimentelor de căldură extremă pot contacta experții Vertiv vizitând Vertiv.com.