Evenimente — August 30, 2022 at 12:25 am

Festivalul Internațional Vara Magică se încheie pe 31 august

by

VaraMagica_2022-08-31-poster-frantaFestivalul International Vara Magica a inceput pe 6 iulie si se va incheia miercuri, 31 august, cand ne va aduce bucuria intalnirii cu Orchestra Nationala de Tineret a Frantei, avandu-l ca dirijor pe Michael Schønwandt. In program vor fi doua piese celebre din repertoriile marilor orchestre ale lumii: Claude Debussy, cu Preludiul la dupa-amiaza unui faun si Gustav Mahler – Simfonia nr. 5.

Precum un buildungsroman, Festivalul Vara Magica s-a deschis cu un concert al Orchestrei Nationale de Tineret a Romaniei, continuand cu artisti si orchestre cu reputatie la nivel international, incheierea revenind Orchestrei Nationale de Tineret a Frantei.

„Am mizat intotdeauna pe tineret, pe promisiunile si sperantele pe care ni le ofera acesta si trebuie sa va marturisesc nu atat o surpriza, cat mai degraba o mare bucurie confirmata in cadrul Festivalului Vara Magica: noile generatii au o sete si o dragoste de cultura care ma fac sa cred cu tarie ca, pana si in cele mai tulburi contexte, cultura adevarata are o sansa, are un viitor. De la an la an avem o medie de varsta tot mai scazuta: anul acesta, de exemplu, am constatat o reducere cu circa 5-7 ani a mediei de varsta a publicului caruia ne adresam si pe care cu bucurie il regasim in sala de concert”, a declarat Dorin Ionita, directorul Lanto Communications, organizatorul Festivalului Vara Magica.

De-a lungul lunilor iulie si august, Festivalul Vara Magica a reunit artisti de renume international si a oferit publicului o serie de premiere si surprize notabile: prima gala de opereta la Ateneul Roman cu cei mai apreciati solisti si Orchestra Teatrului de Opereta si Musical ”Ion Dacian”, un recital de pian sustinut de Sinziana Mircea si soprana Laura Tatulescu intr-un format inedit si cu o productie unica, auditia in premiera a Ansamblului Cameral al Filarmonicii George Enescu si multe altele, fiecare dintre serile din festival venind cu un element de unicitate. Mai mult decat atat, spre incantarea publicului, festivalul a prezentat la Ateneul Roman trei faimoase viori Stradivarius, cu virtuozitate manuite de violonisti celebrii precum: Alexandru Tomescu, Rebekka Hartmann si Alexander Sitkovestki.

VaraMagica_2022-08-10-ansamblul filarmonicii-george-enescu„În această vară, am înregistrat o creștere semnificativa la nivel de bilete vandute, chiar daca oferta de evenimente culturale estivale a depasit cu mult peisajul anilor anteriori. Desigur, comparam rezultatele acestui an, nu atat cu ultimii 2 ani, Festivalul  continuand si in perioada de pandemie, infruntand dificultatile de desfasurare in spatiu liber in 2020 sau limitarea la 50% a gradului de ocupare in 2021, ci mai degraba cu 2019 si anii care au precedat intervalul de restrictii”, a mentionat dl. Dorin Ionita, directorul Lanto Communications, organizatorul Festivalului Vara Magica. “Incheiem, plini de speranta, inca o editie a festivalului Vara Magica, iar pana la editia viitoare, vom continua seria evenimentelor artistice cu Serate muzicale la Palatul Camerei de Comert si Industrie al Municipiului Bucuresti, precum si concertele de gala ”Iarna magica”, care au loc an de an inainte de Craciun la Ateneul Roman. Ramanem astfel alaturi de iubitorii de muzica clasica si ne mentinem promisiunea de a face toate eforturile necesare pentru a le oferi concerte si spectacole de cea mai inalta calitate”, a completat Dorin Ioniță.

Festivalul International “Vara Magica” este unul dintre evenimentele culturale estivale marcante ale Europei si una dintre putinele manifestari de acest gen care aduce in prim-plan capitala Romaniei in perioada estivala. Editia a XI-a a Festivalului ”Vara Magica” a inclus 9 concerte inedite, cate unul in fiecare saptamana, in perioada 6 iulie – 31 august, la Sala Mare a Ateneului Roman. Programul complet al Festivalului Vara Magica – editia a XI-a este disponibil pe www.varamagica.ro.

Partenerii Festivalului Vara Magica catre care se indreapta multumiri si recunostinta pentru sustinerea constanta a culturii: Oscar, Borsec, Luxten, Niro Investment Group, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, ARCUB, Senia Music, Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti si Primaria Capitalei, in coproductie cu: TVR2, Radio Romania Muzical si partenerii media: Radio Romania Cultural, Radio Trinitas, Revista Cariere, HR Manager, Bucurestii Vechi si Noi.

Biletele pentru concertele din cadrul Festivalului Vara Magica sunt disponibile online pe www.bilete.ro si www.myticket.ro, precum si la casa de bilete a Festivalului ”Vara Magica” deschisa la Ateneul Roman, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni pana vineri, intre orele 14:00 si 19:00. Detaliile le aflati din comunicatul de presa trimis atasat, alaturi de fotografii de ilustrate cu Credit: Vara Magică. Pentru întrebări aveți mai jos datele mele de contact.