Internet/Telecom — September 1, 2022 at 2:24 pm

Meta începe testarea criptării end-to-end și a back-up-ului pentru stocare ca funcții automate ale Messenger în România

by

Meta va începe să testeze criptarea automată a conversațiilor din Messenger și stocarea în siguranță – o nouă caracteristică prin care pot fi realizate back-up-uri pentru interacțiunile din chat. Funcția va deveni disponibilă în curând și pentru utilizatorii din România.

Imagine1Pe 11 august, Meta a anunțat startul unei criptări automate a mesajelor, de tip E2E (end-to-end) pentru conversațiile din platforma Messenger. Astăzi, aceste teste vor începe și în România. Pe lângă securizarea conversațiilor recente, funcția va permite și stocarea criptată a discuțiilor mai vechi. Utilizatorii au la dispoziție două variante pentru a accesa informația: fie prin crearea unui PIN, fie prin generarea unui cod special. Nu în ultimul rând, aceștia vor putea recupera și istoricul conversațiilor aflate în spațiile de stocare de tip cloud ale terților, precum iCloud.

Imagine2Meta precizează că va testa în curând și alte actualizări ale politicilor de securitate printre care:

Funcționalități extinse: în scurt timp, ștergerea mesajelor din cadrul unei conversații criptate E2E va fi sincronizată între dispozitive. Meta va testa și posibilitatea de a anula mesajele trimise, de a răspunde la Facebook Stories, precum și alte modalități de a accesa mesajele criptate și conversațiile. Un exemplu în acest sens este introducerea unei caracteristici de criptare E2E pentru apelurile realizate cu ajutorul funcției Calls din Messenger.

Code Verify: un instrument suplimentar menit să asigure criptarea integrală atunci când Messenger este utilizat în browser. Imediat ce aplicația Code Verify este descărcată din magazinul oficial al Google Chrome, Mozilla Firefox sau Microsoft Edge, aceasta va începe să verifice în mod automat autenticitatea site-ului Messenger.

Eliminarea “Vanish Mode” din Messenger: Meta renunță la Vanish Mode, dar posibilitatea de a trimite mesaje care dispar va rămâne în continuare activă pentru conversațiile criptate E2E. Această funcție va face mesajele să dispară la un anumit interval de timp după ce au fost citite.

Opțiuni suplimentare pentru chat-urile de pe Instagram: testarea mesajelor criptate E2E și a apelurilor va include și aplicația Instagram.

Mai multe detalii privind testarea funcției de criptare E2E sunt disponibile aici.