Enterprise Software — September 2, 2022 at 3:10 pm

Majoritatea utilizatorilor de SAP Business One recomandă soluția altor parteneri de afaceri

by

SAP Business One a ocupat prima poziţie şi s-a plasat ca lider în Raportul Soluţii ERP pentru companii medii, ediţia 2022 realizată de Software Reviews. Rezultatele raportului au la baza exclusiv recenzii ale utilizatorilor celor 22 de soluţii analizate, pe  patru paliere distincte: experiență de utilizare, capabilităţi furnizorului, functionalităţi și probabilitatea de a recomanda soluţia. SAP Business One a obţinut un scor compus de 8.6 din 10, cu valori maxime la toate categoriile.

Gradul general de mulţumire arătat de clienţi a atins 92%, iar probabilitatea de a recomanda soluţia altor utilizatori a înregistrat 88%. Valoarea medie calculate în cadrul raportului a fost de 7.6 din 10 cu 74% nivel general de satisfacţie. Concurenţa a fost ridicată, printre cele 22 de sisteme ERP aflându-se cele mai relevante soluţii din piaţă, multe fiind disponibile şi în România.

SAP-Business-One-Top-review-1

SAP Business One excelează la supply chain și gestiune financiară

La categoria ”capabilităţile furnizorului” SAP Business One a ocupat locul 2, cu un scor de 82%, însă la secţiunile de valoare adăugată, calitatea tehnologiei  şi acoperire că procese de business a depăşit soluţia plasată pe primul loc.  Din perspectiva functionalităţilor, SAP Business One a obținut cel mai bun scor pentru: gestiune financiară (86%) analiza şi raportare (85%) şi Project management (85) Supply Chain (89%). Aceste arii funcţionale sunt cele mai apreciate de utilizatori şi aduc cel mai ridicat nivel de satisfacţie.

Ca probabilitate de a recomanda SAP Business altor parteneri de afaceri, 88% dintre utilizatori au răspuns afirmativ, fiind cel mai ridicat procent din raport. Raportul îşi propune să evidenţieze ca experienţa cu un sistem ERP este generată atât de produs cât şi de furnizori, doua dimensiuni ncesare în evaluarea oricărui proiect. Între aceste două dimensiuni şi nivelul ridicat de satisfacţia a clienţilor şi impliciţi de recomandare este o legătură directă, car enu poate fi disociată. Prin urmare, este impetuos necesar la achiziţia unui software ERP să analizaţi în tandem soluţia şi furnizorul.

Singurul raport bazat pe opiniile utilizatorilor

Raportul Software Reviews 2022 a procesat răspunsurile a 765 utilizatori din mai multe țări, atât cu funcţii de business cât şi de IT. Relevantă acestui raport consta în evaluarea aplicaţiilor exclusiv de către utilizatori, pe baza experienţei practice. Software Reviews este un proiect al companiei de consultanţă Info-Tech Research Group (activă încă din 1997) şi a apărut în urma înţelegerii cu adevărat experienţa achiziției, implementării şi exploatării unui sistem ERP nu poate veni decât din partea utilizatorilor.

În mod curent, pe piaţă, majoritatea rapoartelor similare sunt realizate de analişti, care nu sunt şi utilizatori direcţi ai sistemelor ERP pe care le evaluează şi care de cele mai multe ori compară liste de funcţionalităţi, cu relevanță limitată în activitatea reală. Rapoartele Software Reviews se bazează atât pe opiniile utilizatorilro de business cât și de IT, care sunt implicați în selecția, implementarea și mentenanața sistemelor ERP.