Foto-Video-Audio — September 5, 2022 at 3:46 pm

BANG & OLUFSEN prezintă soundbar-ul BEOSOUND THEATRE

by

Creat cu ambiția de a fi cel mai puternic soundbar din lume, brand-ul audio danez Bang & Olufsen a anunțat lansarea Beosound Theatre: un soundbar high-end inovator și realizat cu minuțiozitate, care oferă puterea unui sistem home cinema cu mai multe roluri, totul într-un singur produs.

Beosound Theatre„Beosound Theatre redefinește complet sunetul cinematografic de acasă. Cu sunetul său puternic, platforma tehnologică avansată și design-ul modular, am integrat capacitățile unui sistem complet multi-speaker într-un soundbar care se potrivește perfect cu orice ecran”, a declarat Kristian Teär. CEO Bang & Olufsen, care a continuat: „Cu Beosound Theatre valorificăm întregul potențial al serviciilor de streaming de înaltă calitate disponibile acum clienților și aducem magia experienței cinematografice acasă. În același timp, este construit să reziste zeci de ani datorită design-ului său modular, care le permite utilizatorilor să actualizeze, mai degrabă decât să înlocuiască, acest frumos soundbar.”

Un cinema întreg într-un singur soundbar

Pentru a crea o experiență cinematografică captivantă, Beosound Theatre vine cu 12 drivere audio, inclusiv două woofere personalizate de 6,5” și o putere de amplificare de 800 de wați, oferind un nivel sonor de până la 112 dB. Claritatea vorbirii este gestionată de canalul central personalizat, unde tweeter-ul este montat direct în fața driverului de medii. Alinierea acestor drivere asigură o distribuție mai bună a sunetului, furnizând o experiență audio de calitate pentru toată lumea din încăpere, în timp ce direcționarea sunetului a fost concepută pentru a optimiza calitatea vorbirii.

Bazându-se pe funcția Beam Width și Beam Direction Control dezvoltată pentru boxele emblematice Bang & Olufsen Beolab 90, Beosound Theatre introduce o nouă direcționare tridimensională a sunetului datorită îmbinării dintre difuzoarele centrale, laterale și din partea de sus. Astfel, toate driverele colaborează nu doar pentru a produce sunet, ci și pentru a controla lățimea și direcția fasciculului de sunet.

„Inițial, am dezvoltat Beam Width și Beam Directivity Control pentru Beolab 90 pentru a reduce efectul reflexiilor laterale în poziția de ascultare. Practic, ca să facem pereții să dispară. În Beosound Theatre, folosim tehnologia pentru a direcționa sunetul departe de ascultător, ceea ce crește percepția de spațiu și creează efectul de sunet învăluitor”, spune Jakob Dyreby, Senior Technology Specialist.

O experiență TV Bang & Olufsen proiectată pentru aproape orice ecran

Compania Bang & Olufsen este renumită pentru abordarea sa unică privind artizanatul și design-ul. Pe baza principiilor modularității, clienții pot transforma cu ușurință soundbar-ul într-o experiență TV Bang & Olufsen completă. Produsul poate fi montat pe perete sau pe podea, astfel încât să se integreze perfect și să nu ocupe mai mult spațiu decât televizorul existent .

Design-ul modular se aplică și ecranelor TV și capacului soundbar-ului, ambele putând fi înlocuite. „Aripile” din aluminiu sunt, de asemenea, extensibile pentru clienții ale căror ecrane TV cresc atunci când fac un upgrade, Beosound Theatre continuând să ofere soluții perfect integrate pentru o mai mare longevitate .

„Clienții noștri doresc să investească în produse durabile, de aceea Beosound Theatre a fost proiectat modular, pentru a fi compatibil cu mai multe televizoare. Am creat o soluție care vă permite să vă actualizați produsul, mai degrabă decât să-l înlocuiți, și un produs care poate evolua odată cu dumneavoastră, în timp”, a declarat Mads Kogsgaard Hansen, Head of Product Circularity. „Suportul de interfață Beosound Theatre oferă posibilitatea de a andoca aproape orice ecran la soundbar. Aceasta înseamnă că nu trebuie să investiți într-un televizor nou sau puteți alege pur și simplu soluția TV care vi se pare cea mai bună.”

Suportul este motorizat și formează o conexiune perfectă cu ecranul televizorului. Ascunzând orice dezordine creată de cabluri pentru a prezenta televizorul ca un design integrat, suportul include un compartiment pentru cutiile de smart TV și cablurile în exces.

De la soundbar la difuzor central

Deși Beosound Theatre este un singur produs, poate fi folosit ca un difuzor central dedicat, oferind utilizatorilor noi oportunități de a construi un sistem home cinema. Începând cu cele șapte ieșiri încorporate și care acceptă până la 16 difuzoare externe, poate fi punctul central al unei configurații surround Dolby Atmos 7.1.4. În această configurație, Beosound Theatre funcționează ca un difuzor central care îmbină decodarea Dolby Atmos și post-procesarea personalizată cu algoritmul proprietar Bang & Olufsen True Image, pentru a maximiza funcțiile tuturor difuzoarelor Bang & Olufsen.

În plus, Beosound Theatre vine cu un sistem unic de gestionare a basului. Acolo unde alte sisteme trimit basul către cel mai puternic difuzor – de obicei subwoofer-ul, Beosound Theatre folosește toate difuzoarele Bang & Olufsen din sistem pentru a funcționa ca o singură unitate. Acest lucru valorifică potențialul întregului sistem și le permite utilizatorilor să controleze rezonanța din încăpere, asigurându-se că difuzoarele funcționează în armonie.

„Puteți cumpăra Beosound Theatre ca soundbar și apoi să adăugați o pereche de boxe în spate, cum ar fi Beolab 28, într-o configurație triunghiulară care oferă o performanță spațială incredibilă a sunetului, păstrând în același timp stilul minimalist. Tot ce trebuie să faceți este să le conectați. Această flexibilitate înseamnă, de asemenea, că decizia inițială de cumpărare nu le limitează posibilitățile clienților noștri, iar noi putem prelungi durata de viață a produsului și probabilitatea de a fi deținut, succesiv, de mai mulți proprietari”, a declarat Jakob Dyreby, Senior Technology Specialist.

Inspirat de grația bărcilor cu vele

Beosound Theatre continuă design-ul produselor foarte îndrăgite de la Bang & Olufsen: Beolab 8000, Beolab 18 și Beolab 28.
Conceput pentru a reflecta grația bărcilor cu vele, design-ul în formă de navă al Beosound Theatre îl face să pară că s-ar sprijini pe o lamă de aluminiu, plutind în aer ca o formă fluidă. Această iluzie a fost creată cu măiestrie în Factory 5 a Bang & Olufsen din Struer, Danemarca.

Învelișul din stejar masiv este fabricat în Danemarca de o afacere de familie și se potrivește perfect cu gama de boxe Beolab de la Bang & Olufsen – Beolab 18, Beolab 28 și Beolab 50. Design-ul lamelelor cu sistem de fixare și nu lipite permite dezasamblarea și înlocuirea cu ușurință, în timp ce versiunea din material textil este concepută pentru a fi o soluție discretă, care se va integra cu ușurință în orice decor.

Configurare ușoară cu noua tehnologie Roomsense

Beosound Theatre vine cu noua tehnologie de configurare Bang & Olufsen, denumită Roomsense. Prin plasarea microfonului extern în poziția de ascultare, Beosound Theatre va funcționa cu aplicația Bang & Olufsen pentru a măsura distanța de la ascultător la soundbar. Mai mult, va atribui un rol fiecărui difuzor în funcție de diferitele poziții, va realiza compensarea sunetului pentru fiecare difuzor dacă este lăsat liber, lângă un perete sau într-un colț, și va reuși să evite rezonanțele nedorite.

„Cu Roomsense, toată lumea poate face configurația perfectă în câteva secunde. Dar, la fel de important, aceasta permite plasări diferite ale difuzoarelor, astfel încât oamenii să își poată decora casele așa cum doresc – nu pe baza amplasării standard a difuzoarelor”, a mai spus Jakob Dyreby.

Sunetul generației următoare – pentru generațiile care vin

Beosound Theatre vine și cu propria platformă software proprietară Bang & Olufsen, denumită „Mozart”, care se asigură că soundbar-ul se poate conecta perfect cu produse create încă din 1986, creând o configurație audio transgenerațională.

„Produse precum boxele Beolab 6000 și Beolab 8000 sunt îndrăgite de cei care apreciază design-ul și ne-am asigurat că le pot folosi cu Beosound Theatre imediat. Tot ce trebuie să facă este să le conecteze”,  spune Miklu Silvanto, Chief Design Officer.

Pe lângă faptul că respectă trecutul, platforma Mozart e pregătită și pentru viitor. Având o putere mare și o memorie încăpătoare, Bang & Olufsen poate introduce caracteristici, funcții și o nouă conectivitate de-a lungul timpului pentru a asigura compatibilitatea cu produsele ce vor fi lansate în următorii ani.