Cloud Computing / Edge — September 6, 2022 at 2:07 pm

Workplace Pure, platforma de servicii cloud pentru simplificarea activităților de lucru cu documentele

by

Workplace Pure1Konica Minolta Business Solutions România, lider pe piața sistemelor de printare, integrator de soluții IT și furnizor de sisteme de supraveghere și soluții de analiză video avansată, lansează pe piața locală Workplace Pure, o platformă cloud de tip Software-as-a-Service, pentru eficientizarea și simplificarea activităților de lucru cu documente din companii.

„Portofoliul de soluții și servicii Konica Minolta este într-un continuu proces de adaptare şi extindere la cerințele de simplificare, accesibilitate şi flexibilitate exprimate de business, cerinţe care îşi găsesc rezolvarea în platforme cloud. În cloud, standardizarea şi uşurinţa în utilizare a soluțiilor sunt factori esențiali, la aceştia adăugându-se și posibilitatea ca fiecare utilizator să poată accesa doar acele funcţionalităţi care îi sunt utile în activitatea sa curentă”, afirmă Andreea Mocanu, Digital Business Services Manager în cadrul Konica Minolta România.

Workplace PureWorkplace Pure oferă acces 24×7 la o platformă de servicii în cloud – servicii simple, standardizate, menite să faciliteze lucrul zilnic cu documentele. Pe lângă funcționalitățile de printare în cloud, care nu necesită o infrastructură locală, Workplace Pure permite stocarea fișierelor în cloud, descărcarea și conversia lor în Word, Excel sau PDF, precum și integrarea cu alte platforme cloud – OneDrive, Dropbox, GoogleDrive sau SharePoint Online.

De asemenea, noua platformă include funcționalități de traducere a documentelor, disponibile pentru 24 limbi, fax și distribuire a anunțurilor interne prin afișarea acestora pe display-ul echipamentelor multifuncționale.

Totodată, Workplace Pure oferă servicii de gestiune a fluxurilor de aprobări electronice pentru documente precum facturi, cereri de achiziții sau de concediu, platforma fiind astfel ideală pentru eficientizarea și transpunerea într-un mediu digital a proceselor simple de lucru din companiile mici şi medii.

Andreea Mocanu Konica Minolta„În fața unei evoluții accelerate a cerințelor de business către zona de cloud, Konica Minolta și-a adaptat constant strategia prin lansarea propriului serviciu de infrastructură în cloud (Konica Minolta Cloud), prin extinderea continuă a soluțiilor specifice de print management în cloud (Dispatcher Paragon Cloud) şi, desigur, prin întărirea parteneriatului cu Microsoft în special în ceea ce priveşte soluţiile de tip ”modern work” bazate pe Microsoft 365. Noua platformă Workplace Pure completează astfel portofoliul de soluții și servicii în cloud, oferind servicii simple, extrem de des utilizate în companii, scalabile de la un utilizator sau un echipament multifuncțional, respectiv de la volume mici de lucru, până la zeci de utilizatori cu volume mai mari de documente”, adaugă Andreea Mocanu.

Platforma este actualizată permanent și respectă cele mai recente standarde de securitate și confidențialitate a datelor personale, fiind găzduită într-un centru de date din Germania, certificat ISO 27001.

Utilizatorii pot avea acces la serviciile din platformă, de oriunde și utilizând orice dispozitiv: smartphone-uri, tablete, laptopuri, desktopuri sau echipamente de printare multifuncționale (MFP).

Toate serviciile disponibile sunt oferite sub formă de subscripţii anuale și pot fi testate gratuit pentru o perioadă de 30 de zile. În plus, Konica Minolta asigură, la cerere, asistență pentru instalare și configurare, precum și servicii de mentenanţă şi suport.