Financiar-Bancar — September 13, 2022 at 12:43 pm

Accelerarea transformării digitale în sectorul serviciilor financiare din regiunea Asia-Pacific

by

Regiunea Asia-Pacific continuă să deschidă tot mai multe oportunități de dezvoltare a industriei financiare. Un raport McKinsey privind viitorul serviciilor financiare din Asia descrie regiunea ca fiind “motorul de creștere a consumului mondial”, estimând că această regiune are o oportunitate de creștere a consumului de aproximativ 10 trilioane de dolari în următorul deceniu.

Financial technology concept and Business world class.De asemenea, cel mai recent raport EY Global FinTech Adoption Index, care a chestionat 27.000 de consumatori activi din punct de vedere digital din 27 de piețe, a arătat că Asia este lider mondial în ceea ce privește adoptarea FinTech.

Digitalizarea serviciilor financiare în regiunea Asia-Pacific, bazată pe sustenabilitate
Există o nevoie actuală a băncilor de a deveni digitale pentru a oferi servicii mai bune, pentru a răspunde cererilor tot mai crescute și pentru a concura pe o piață din ce în ce mai competitivă. Însă, pentru a atinge acest obiectiv, băncile trebuie să aibă la dispoziție tehnologii inovatoare, care să le permită o mai bună putere de calcul, eficiență energetică și, în mod esențial, capacitatea de a valorifica inteligent datele.

„Tehnologia, mai ales conectivitatea și datele, continuă să reprezinte motorul de dezvoltare a industriei financiare”, a spus Jason Cao, Chief Executive Officer al Huawei Global Digital Finance.

Sustenabilitatea este, de asemenea, unul dintre criteriile pe care organizațiile trebuie să le ia în considerare pe măsură ce implementează soluții tehnologice de viitor. Ecologia este legată în mod direct de eficiența operațiunilor, iar tranziția digitală joacă un rol foarte important în acest sens.
Huawei a semnat recent un Memorandum de Înțelegere cu banca singaporeză Oversea-Chinese Banking Corporation (OCBC) pentru “sucursale și clădiri verzi”, prin care Huawei va contribui la facilitarea utilizării tehnologiei Smart Internet of Things (IoT). Huawei va colabora, de asemenea, cu OCBC în ceea ce privește dezvoltarea durabilă a operațiunilor băncii, pentru a reduce emisiile de carbon prin furnizarea de soluții inovatoare care se integrează cu dispozitivele inteligente IoT din sucursalele băncii.

Un alt exemplu este Kasikorn Business Technology Group (KBTG), ce a încheiat un parteneriat cu Huawei pentru soluția OceanStor Dorado 8000 V6, precum și FlashLink®,un algoritm inteligent conceput exclusiv pentru mediile flash, pentru a putea oferi performanțe stabile clienților, simplificând în același timp operarea și întreținerea (O&M) și reducând costurile IT.

Government Savings Bank (GSB) din Thailanda s-a asociat cu Huawei pentru conectarea unei infrastructuri de rețea în sucursalele mari și mici, astfel încât să asigure o funcționare optimă și un nivel ridicat al calității serviciilor oferite. GSB a folosit soluția SD-WAN de la Huawei pentru a crea o rețea puternică bazată pe cloud, care să răspundă noilor cerințe și obiectivelor viitoare de extindere a activității băncii.

Așadar, accelerarea transformării digitale, bazată pe soluții tehnologice inovatoare și principii de sustenabilitate, va aduce beneficii pentru numeroase instituții financiare din regiunea Asia-Pacific, ce își vor optimiza activitatea și vor putea oferi servicii mai bune tuturor clienților.

Mai multe informații despre soluțiile Huawei Intelligent Finance sunt disponibile aici.