Energie&Utilitati — September 13, 2022 at 11:59 am

E.ON se pregătește pentru viitoarea piață de e-transport

by

Compania energetică E.ON se concentrează pe viitoarea piață a transportului electric. Cu scopul de a-și extinde în mod semnificativ afacerile cu produse, tehnologii și servicii pentru flotele de vehicule comerciale electrice, E.ON și-a reunit activitățile existente într-o nouă unitate organizațională.

e.on-drive-etransportPână în 2025, oferta de e-mobilitate a E.ON pentru încărcarea electrică a vehiculelor comerciale va fi extinsă pentru a deveni lider de piață în Europa, sub denumirea E.ON Drive eTransport.

Vehiculele comerciale alimentate cu baterii sunt încă o excepție. Spre deosebire de piața autoturismelor, sectorul transporturilor se află în prezent doar la începutul evoluției sale către o mobilitate fără emisii. Dar interesul companiilor și al municipalităților pentru electrificarea parcurilor lor auto este în creștere. Având în vedere obiectivele climatice, creșterea transportului de mărfuri și a numărului de motoare electrice în transportul public local și pe distanțe lungi, provocările legate de infrastructura de încărcare, utilizarea terenurilor și conectarea la rețea devin, de asemenea, din ce în ce mai exigente.

Electrificarea flotelor de vehicule comerciale are un potențial mare pentru operatori: obiectivele climatice ambițioase și un accent mai puternic pe aspectul ecologic fac din electromobilitate un pas logic pentru companii. Orașele și municipalitățile beneficiază de o calitate îmbunătățită a vieții în general. Nu în ultimul rând, există și avantaje economice clare, în special atunci când flotele electrice sunt integrate într-un sistem energetic holistic, fără combustibili fosili, care integrează, de exemplu, modulele solare și soluțiile de stocare a bateriilor.

În calitate de furnizor de servicii complete pentru mobilitatea electrică și infrastructura de încărcare, E.ON oferă deja acces la o rețea vastă de peste 160.000 de puncte de încărcare în toată Europa.