Financiar-Bancar — September 15, 2022 at 12:32 pm

Este timpul să transformăm sectorul bancar: cum să construim împreună o activitate financiară mai inteligentă și mai ecologică

by

Se preconizează că investițiile globale în transformarea digitală vor atinge 1,8 trilioane de dolari în 2022, iar instituțiile financiare sunt supuse unei presiuni imense pentru a se transforma digital, astfel încât să poată anticipa și să se pregătească pentru următoarea noua normalitate.

Global businessÎn același timp, se așteaptă ca acestea să răspundă unor nevoi noi de afaceri. Câteva astfel de exemple sunt: îmbunătățirea eficienței și a sustenabilității, respectarea condițiilor de mediu, sociale și de guvernanță (ESG), precum și a celor de natură financiară, la care se adaugă facilitarea convergenței dintre securitate și date, pe de o parte și tehnologia în timp real pentru o experiență îmbunătățită de utilizare.

În cadrul Huawei Intelligent Finance Summit 2022, desfășurat în perioada 20-22 iulie, Jason Cao, Chief Executive Officer al Huawei Global Digital Finance, a povestit despre modul în care părțile interesate din industrie pot crea împreună o industrie financiară mai inteligentă și mai ecologică.

„Tehnologia continuă să reprezinte motorul dezvoltării industriei financiare, în special raportat la intelligence și la conectivitate. Am văzut cum bancomatul a depășit limita de timp și mobile banking-ul a depășit limita de spațiu. Acum, super-aplicațiile reformează felul în care clienții interacționează cu produsele”, a declarat Cao.

Instituțiile financiare intră într-o nouă eră, cu noi servicii și produse care apar unul după altul. Așa cum reiese din discursul lui Cao adresat principalilor actori industriali din Singapore, acestea vin cu la fel de multe provocări pe cât oportunități.

Ce înseamnă o industrie financiară mai inteligentă și mai sustenabilă?
O industrie financiară mai inteligentă și mai sustenabilă este mai pregătită pentru toate scenariile de servicii. Prin intermediul conexiunilor complet conectate și inteligente ce optimizează soluțiile rapide și flexibile de implicare a clienților pentru o experiență digitală îmbunătățită, o industrie financiară mai inteligentă și mai ecologică oferă trei capacități cheie:

Date, informații și integrare de scenarii
O platformă convergentă inteligentă construiește funcții de date în timp real bazate pe o arhitectură hibridă multi-cloud, facilitând gestionarea cross-cloud cu servicii agile pentru a satisface cerințele pentru diferite scenarii.

Deși arhitectura multi-cloud hibridă este într-o tendință ascendentă, există provocări tehnice, precum colaborarea multi-cloud cu o singură rețea sau criptarea și calcularea datelor de către mai multe părți. Potrivit lui Cao, noile tehnologii pot, însă, face ca procesul de modernizare să devină o realitate prin intermediul unei platforme distribuite de microservicii cloud care să susțină o experiență optimizată de re-arhitecturare și migrare.

Experiențe digitale ale utilizatorului final în toate scenariile
Capacitățile low-code de care dispunem contribuie foarte mult la dezvoltarea de super-aplicații native și a unui centru de implicare a clienților (CEC) care conectează clienții cu serviciile digitale pentru servicii mai bune pentru utilizatorul final. Huawei a colaborat cu partenerii săi pentru a construi o soluție financiară inteligentă pentru toate scenariile pentru integrarea de date, informații și scenarii pentru o experiență îmbunătățită a clienților sub raportul interacțiunii, percepției și luării de decizii.

Platformă + arhitectură de servicii inteligente, cu agilitate și scenarii integrate
Strategiile și tehnologiile cloud-native permit accelerarea convergenței inteligente pentru platformele digitale agile, împreună cu agregarea produselor Software-as-a-Service (SaaS) pentru ecosistemele deschise, indiferent de scenariile ce pot apărea în timpul folosirii serviciilor financiare.

Acestea au potențialul de a deveni mai sustenabile pentru mediul înconjurător, prin implementarea unei infrastructuri de cloud și a facilităților aferente. Instituțiile financiare pot atât să îmbunătățească eficiența energetică și să reducă amprenta de carbon, cât și să faciliteze colaborarea dintre tehnologiile multiple, tehnologiile eterogene și multi-cloud-ul hibrid.

Parteneriate globale pentru soluții diversificate
Huawei a creat soluții inovatoare împreună cu parteneri de top pentru a sprijini nevoile digitale ale clienților. Una dintre acestea este soluția Digital Banking 2.0, ce utilizează platforma deschisă Temenos. Aceasta este concepută pentru a sprijini lansarea rapidă a băncilor digitale, permițând instituțiilor bancare să accelereze modernizarea în cloud și îmbunătățind eficiența implementării și satisfacția clienților.

Huawei și Temenos au lansat împreună soluția Digital Banking 2.0
Anul trecut, Huawei a lansat programul Financial Partner Go Global (FPGGP) pentru a construi o platformă ecologică globală care să conecteze în mod eficient nevoile clienților și soluțiile inovatoare ale partenerilor.

„A fost un program de succes, cu 25 de parteneri care s-au alăturat FPGGP. În plus, soluția noastră comună cu Netis Alops a fost lansată în Singapore și, de atunci, a creat oportunități și mai mari în peste 10 țări”, a declarat Cao.

Întrebat despre strategia tehnologică a Huawei, Cao a povestit despre viitoarea lansare a FPGGP 2.0.

„Sperăm să avem alături parteneri de consultanță și parteneri de servicii globale. De asemenea, căutăm să dezvoltăm parteneriate locale în țări-cheie, care să funcționeze ca integratoare autohtone pentru soluțiile comune FPGGP, cu scopul de a vinde mai bine aceste tehnologii pe piața locală”, a explicat Cao.

Huawei este un jucător-cheie în transformarea digitală pentru industria globală a serviciilor financiare, deservind peste 2.000 de clienți financiari din peste 60 de țări și regiuni, inclusiv 49 dintre cele mai mari 100 de bănci din lume.

Puteți afla mai multe despre activitățile financiare mai inteligente și mai ecologice Huawei aici.