Expert IT — September 27, 2022 at 6:42 pm

Culoarea Verde a Business-ului Tău!

by

Cu toții ne dorim să cheltuim cât mai puțin și să obținem cât mai mult atunci când vine vorba de calitate, performanță, caracteristici sau capacități.

istock_000004877664mediumPentru a conduce un business avem nevoie de pregătire temeinică, siguranță, putere de anticipare, performanțe constante, un context economic și politic stabil, eficientizarea costurilor sau pur și simplu, anduranță.

Întrebarea este, conducem în siguranță, cunoaștem toți factorii care pot influența parcursul unui business?

Dacă acest parcurs ar fi gestionat de un semafor, business-ul tău la ce culoare așteaptă acum?

Dacă te-ai pregătit temeinic, plus un pic de noroc, atunci aștepti la un “verde”, ca atare vei avansa, vei avea prioritate și dacă mai multe semafoare se sincronizează, drumul se eliberează. În orice context verdele are o semnificație pozitivă și toți tânjim după el.

Este important cum ne pregătim să-l obținem, iar primele semne că vom ajunge într-un moment de cumpănă sunt celelalte două culori care apar inevitabil în timp, galben și roșu.

La “galben” sunt mai multe șanse să avem un moment de circumspecție, să ne gândim la alternative”, pe când roșu semnifică clar o oprire. Roșu induce frica, nu ne place și ne este greu să-l gestionăm. Însă fără acest tandem, verdele nu ar exista.

În orice business funcționarea semaforului și viteza cu care depășești momentele critice depinde în mare măsură de tehnologie, aceasta fiind printre puținele aspecte care rămân în controlul nostru.

Cum te ajută tehnologia să prinzi cât mai mult “verde” și de ce nu, chiar să-ți planifici apariția lui în timp?

  1. Un audit IT de securitate și funcționalitate, te ajută să previi și să bugetezi eficient eventualele investiții.
  2. Aceste investitii sunt fructificate printr-un management IT integrat la nivelul întregului sistem informatic, însemnând o administrare într-un mod cât mai automatizat, mărind astfel gradul de amortizare.

Automatizarea se obține prin intermediul unor aplicații specifice care se intersectează cu intervenția inginerilor IT. Noi am creat un nucleu central – “Virtual CTO”- cu ajutorul căruia clienții beneficiază de audit IT și de monitoizarea parametrilor de funcționalitate și securitate în timp real, suport IT remote, revizie periodică a întregului sistem IT și un sistem de ticketing care elimină birocrația micșorând astfel timpul de răspuns.

  1. Investițiile pe care le propunem sunt menite să creeze un ecosistem, atât la nivelul aplicațiilor de bază folosite de utilizatori – Microsoft 365 de exemplu, cât la și al celor specifice, de tip ERP sau CRM.

Ca modalitate de achiziție pentru tot ce înseamnă hardware-ul și software-ul care trebuie să susțină întreaga activitate de business, punem la dispoziție sub forma de subscripție lunară soluții IT de tip cloud privat, prin intermediul propriului data center, constând în:

  • HyperHost – Software & Hardware as a Service – Servere Virtuale a căror configurație se adaptează în funcție de buget și de nevoi
  • HyperVault – Business Continuity & Disaster Recovery: soluții de tip “back-up as a service“, având la bază Veeam Back-up

A prinde undă verde este totodată o chestiune care ține si de sincronizare, iar recunoașterea momentului potrivit pentru a lua o decizie ține și de instinct, ca atare faza de analiză nu trebuie să fie doar o chestiune pur matematică.

de Alexandru Trifu, Business Development Manager Hypecubic