NEW TECHNOLOGY — October 3, 2022 at 4:14 pm

Dell Technologies și Fujitsu colaborează pentru a accelera adoptarea globală a Open RAN

by

Dell Technologies și Fujitsu colaborează pentru a facilita accesul furnizorilor de servicii de comunicații (CSP) la accelerarea adoptării și simplificarea implementării soluțiilor de rețele de acces radio deschise (Open RAN) la nivel global.

iStock_000000833867Medium1Cele două companii vor deschide calea pentru ca furnizorii de servicii de comunicații să proiecteze rețele deschise cu tehnologiile pe care le aleg, prin colaborarea în ceea ce privește soluțiile și inițiativele Open RAN, inclusiv:
• Integrarea unităților radio (RU) Fujitsu compatibile Open RAN cu Dell Open RAN Accelerator Card pentru a oferi furnizorilor de servicii de comunicații o alegere performantă de tehnologie critică pentru implementări Open RAN mai eficiente.
• O arhitectură de referință comună, care combină expertiza Fujitsu în domeniul rețelelor deschise și al software-ului de rețea de acces radio cu expertiza Dell în domeniul tehnologiilor open. Soluția va include RU multi-bandă, RAN virtualizată și software de gestionare a ciclului de viață de la Fujitsu, precum și RAN virtualizată și Open RAN Accelerator Card de la Dell.
• Laboratorul de interoperabilitate 5G Open RAN al Fujitsu din Richardson, Texas, va fi conectat la laboratorul Dell Open Telecom Ecosystem Lab din Round Rock, Texas, oferind un mediu de testare ORAN extins pentru CSP, partenerii din ecosistem și noii intrați în tehnologia ORAN.

„Având în vedere creșterea numărului de aplicații edge computing așteptate odată cu 5G, operatorii de rețea trebuie să ia în considerare noi opțiuni precum Open RAN pentru a contribui la creșterea scalabilității, flexibilității și eficienței costurilor în rețelele lor”, a declarat Bob O’Donnell, președinte, TECHnalysis Research. „O modalitate cheie de a realiza acest lucru este prin ecosisteme mai deschise, motiv pentru care este important ca lideri din industrie precum Dell și Fujitsu să colaboreze pentru noi opțiuni care pot egala performanța rețelelor tradiționale de astăzi, reducând în același timp costurile.”

Proiectată pentru serverele Dell PowerEdge și alte servere bazate pe x86, Dell Open RAN Accelerator Card aduce performanța rețelelor de acces radio actuale în ecosistemul Open RAN. Cardul crește performanța serverului prin procesarea tuturor calculelor de Layer 1, permițând CPU să se concentreze doar pe calculele Leyer 2, cu efectul reducerii cerințelor generale privind CPU-ul, consumul de energie și costurile generale.

Cu RU-urile Fujitsu, lider în industrie, implementate în rețele din întreaga lume, sunt acceptate benzi multiple într-o singură unitate compactă pentru a oferi flexibilitate și posibilități de alegere. Tehnologia de amplificare de înaltă eficiență a radiourilor ajută operatorii să reducă consumul de energie, sprijinind inițiativele ecologice cu o mai mare eficiență energetică.

„Cu tehnologia ORAN de la Fujitsu, aducem mai multă valoare furnizorilor de servicii de comunicații, oferindu-le acces la o gamă largă de parteneri de ecosistem și la o tehnologie performantă din punct de vedere al prețului pentru implementările lor de rețele deschise”, a declarat Andrew Vaz, vice president of product management, Dell Technologies Telecom Systems Business. „Ne extindem ecosistemul de parteneri pentru a stimula o inovație mai rapidă și o cale mai puțin costisitoare și mai eficientă către Open RAN, astfel încât operatorii de rețea să poată implementa rețele deschise 5G cu încredere.”

„Colaborarea noastră cu Dell va extinde ecosistemul Open RAN aflat în creștere, oferind operatorilor mai multă putere în a alege cele mai bune componente pentru rețeaua lor, indiferent de producător”, a declarat Greg Manganello, vice head of the mobile systems business unit, Fujitsu. „Inovarea și eficiența rețelelor care sunt inerente tehnologiei Open RAN vor contribui, de asemenea, la o lume mai conectată și mai durabilă.”