Evenimente — October 15, 2022 at 2:59 pm

Humans.ai lansează ghidul turistic digital care folosește inteligența artificială pentru a prezenta Bucureștiul la Spotlight 2022

by

Human Head_SpotlightCompania de tehnologie Humans.ai lansează ghidul turistic digital care folosește inteligența artificială pentru a prezenta Bucureștiul la Spotlight 2022, în cadrul unei instalații de mari dimensiuni care va oferi publicului un spectacol de video mapping în perioada 14 şi 16 octombrie,  în Piaţa Revoluţiei.

Cu ocazia participării la Spotlight Festival, Humans.ai își propune să încurajeze vizitatorii din România și din afara țării să descopere Bucureștiul, pentru a înțelege mai bine istoria orașului și însemnătatea monumentelor din centrul orașului, printr-o interfață ce folosește tehnologia avansată a companiei. Astfel, în interiorul instalației Humans.ai, startup-ul de tehnologie lansează ghidul turistic digital care folosește inteligența artificială pentru a vorbi live vizitatorilor în 27 de limbi diferite, despre București și istoria fiecărui spațiu ales special pentru a fi inclus în Festivalului Internaţional al Luminii de la Bucureşti.

În cadrul Spotlight 2022, instalația Humans.ai va ilustra simbioza dintre oameni și inteligența artificială și reprezintă materializarea fizică a elementului central al primei colecții de NFT-uri lansată de Humans.ai. După expunerea la festivalul Untold în 2021, la concertul Rockadelia din 2022 și acum în Piața Revoluției, pe Calea Victoriei, instalația Humans.ai își propune să amintească vizitatorilor că inteligența artificială este cea mai importantă tehnologie inventată în istoria omenirii.

Human Head 1„Cu ocazia participării la Spotlight Festival, Humans.ai își propune să inspire vizitatorii din România și turiștii străini să descopere Bucureștiul într-o altă lumină, cu ajutorul tehnologiei, pentru a înțelege mai bine istoria orașului și însemnătatea monumentelor din centrul orașului, în timp ce privim spre viitor”, a declarat Alex Iancu, Manager de ecosistem în cadrul Humans.ai.

Startup-ul românesc Humans.ai va promova Bucureștiul printr-o serie de filme de prezentare speciale create cu ajutorul inteligenței artificiale, care au fost generate prin platforma companiei de automatizare a producției video la scară largă, utilizând IA și media generată de IA a companiei.

Human Head 2Unul dintre cele mai așteptate festivaluri de artă vizuală în aer liber din București, Spotlight revine între 14 şi 16 octombrie cu o ediţie dedicată în întregime artiştilor din România. Organizat de Primăria Capitalei, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Spotlight 2022 marchează închiderea proiectului „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”, care a oferit bucureştenilor o serie de weekenduri pietonale în mai multe zone din oraş, pe o perioadă de şase luni.

Timp de trei zile, începând cu ora 19.00, Spotlight animă Calea Victoriei, între Ateneul Român şi Cercul Militar Naţional, cu instalaţii artistice spectaculoase, proiecţii de video mapping, holograme, expoziţii şi instalaţii interactive.