INTERVIU — October 17, 2022 at 11:47 am

ACOS 2.0 – un nou sistem de operare a cipurilor, cu o securitate sporită a identificării pentru aplicații e-ID

by

29D8E5C7-3A4D-4771-93C5-E78B1967E218Noul sistem de operare al cipului este esența generației noi de carduri inteligente și AUSTRIACARD este unul din puținii furnizori de tehnologie care dezvoltă și evoluează în acest domeniu de producție.

Astfel, AUSTRIACARD este printre puținii furnizori ce proiectează sisteme de operare cu cip pentru aplicații de securitate, foarte căutate în domeniile plăților, identificării și comunicării Machine to Machine. Despre acest sistem am discutat cu Liviu Anghel, Director General Adjunct al INFORM Lykos România.

Club IT&C: Cum răspunde AUSTRIACARD nevoilor actuale de securitate în creștere?
Liviu Anghel: Cu peste 20 de ani de experiență pe piețe sensibile cum ar fi cea financiară, e-health sau de transport, echipa de cercetare și dezvoltare a AUSTRIACARD a răspuns nevoilor pieței de securitate sporită a identificării și a dezvoltat următoarea generație de sisteme de operare cip ACOS-ID.
Generarea noului sistem de operare este o etapă nouă în lungul parcurs al activității de cercetare și dezvoltare AUSTRIACARD, și demonstrează capacitatea companiei de a dezvolta soluții și aplicații care sunt de bază în vastul context IT, aflat în continuă schimbare.
În plus, ACOS-ID a fost dezvoltat, pentru a asigura o maximă flexibilitate pentru clienți, prin urmare AUSTRIACARD poate oferi soluții personalizate în ceea ce privește dimensiunea memoriei cipului, sistemul de operare și aplicațiile care pot fi adăugate sau dezvoltate. Prin urmare, ACOS ID este un sistem de operare deosebit de eficient din punct de vedere al resurselor, cu amprentă de memorie redusă, prin care clientul obține o soluție complet sustenabilă pentru proiecte de ID/guvernamentale pe termen lung, fără a compromite performanța sau gradul de utilizare.

46x46_AUSTRIACARDClub IT&C: Care sunt beneficiile oferite de ACOS-ID v.2.0?
Liviu Anghel: ACOS – ID v.2.0 beneficiază, de asemenea, de experiența îndelungată și de succes obținută prin operarea propriului sistem de operare AUSTRIACARD, ACOS, un element fondator în funcționalitati de afaceri complexe și extrem de sensibile, inclusiv plăți pentru Mastercard / VISA, precum și o serie de proiecte de succes, cum ar fi cardul electronic în sistemul de sănătate austriac și alte numeroase proiecte
internaționale.

ACOS-IDv2.0 a fost dezvoltat pentru pașapoarte, cărți de identitate și permise de ședere, precum și pentru permisele de conducere și cardurile pentru semnături conforme cu eIDAS, ce includ tehnologii de ultimă generație și certificări de securitate ridicată conform criteriilor comune pentru aplicații la nivel global.

Astfel, ACOS-ID cu un nivel ridicat securitate certificat prin Common Criteria EAL4, nivelul de asigurare 5+ și totodată cu îndeplinirea cerințelor ANSSI pentru calificarea re-aplicată, permite suport multi-aplicație pentru orice combinație a următoarelor:
• Cărți de identitate
• Pașapoarte
• Card eID pentru identificare, autentificare și semnătură autorizată / PKI, inclusiv semnătura one-shot
• Carduri de rezidență
• Permise de conducere
• Cărți de înmatriculare auto
• Carduri de sănătate

Club IT&C: Sub ce formă va fi disponibil noul sistem de operare?
Liviu Anghel: ACOS- IDv2.0 va fi disponibil atât sub formă clasică, cum ar fi cardurile și broșurile de pașapoarte, cât și sub formă de module pentru cip și licențe software, fiind o soluție holistică care acoperă un spectru
larg de cerințe pentru securitatea informației.
ACOS_IDACOS-ID este un produs puternic care le permite clienților și partenerilor noștri să creeze soluții digitale care îi diferențiază și sunt recunoscute la nivel global.
plata mobila,

Despre AUSTRIACARD
AUSTRIACARD este membră a AUSTRIACARD HOLDINGS, grup austriac de IT de înaltă tehnologie specializat în securitate hardware încorporată, fondată în 1897, cu prezență internațională în trei divizii, AUSTRIACARD, INFORM și NAUTILUS, ce operează în domeniile securităţii digitale, managementul informaţiei şi IoT care are o prezență internațională cu trei divizii, AUSTRIACARD/TAG, INFORM și NAUTILUS.

AUSTRIACARD oferă soluții de date securizate end-to-end de-a lungul întregului lanț valoric și oferă servicii de personalizare și produse extrem de inovatoare pentru domeniile extrem de sensibile ale instituțiilor financiare, guvernului, sectorului public, transporturilor, precum și industriei și comerțului cu amănuntul. Aceste produse și servicii se bazează pe standarde înalte de securitate și variază de la carduri de plată cu interfață duală și carduri de identificare electronice guvernamentale până la soluții inovatoare de plată mobilă. AUSTRIACARD are o amprentă operațională foarte puternică, inclusiv patru producție și șapte centre de personalizare din Europa, ca precum și alte două centre de personalizare din America de Sud și SUA.
În 2021, AUSTRIACARD HOLDINGS a realizat o cifră de afaceri consolidată de aproximativ 200 de milioane EUR și are 1400 de angajați.