Studii — October 18, 2022 at 3:02 pm

42% dintre gamerii profesioniști își fac griji cu privire la starea lor de sănătate mintală

by

Un sondaj recent, comandat de Kaspersky, a arătat că sănătatea mintală este unul dintre factorii principali care îi preocupă pe gamerii profesioniști, cei implicați în eSport (42%) fiind mai îngrijorați de starea lor mintală decât alte categorii de gameri.

Aceștia acordă o atenție deosebită obiceiurilor și stilului de viață sănătos – 38% au grijă de pregătirea mentală adecvată și 34% nu uită să doarmă suficient. În schimb, 40% dintre eSport Pros preferă să joace continuu pentru a îmbunătăți nivelul de performanță, decât să ia mai multe pauze pentru somn sau să mănânce alimente mai sănătoase.

Potrivit unui studiu recent, realizat de Universitatea din Winchester, sănătatea mintală este un subiect foarte răspândit în rândul pasionaților eSport, la un nivel comparabil cu alte sporturi profesioniste, cum ar fi fotbalul. Rezultatele arată, de asemenea, că jucătorii profesioniști se pot confrunta cu probleme de somn, epuizare și anxietate socială.

Sondajul Kaspersky demonstrează că gamerii profesioniști – mai mult decât alții – își fac griji pentru sănătatea mintală, iar 82% dintre profesioniștii eSport sunt de acord că starea de sănătate este esențială pentru performanța de top în gaming.

Imagine1

 

 

 

 

 

 

 

 

În plus, gamerii profesioniști își tratează sănătatea în mod mai responsabil. În special, profesioniștii eSport acordă atenție în mare parte obiceiurilor sănătoase – 34% se gândesc să doarmă suficient, 38% nu uită de pregătirea mintală și 32% fac pauze pentru a se mișca atunci când este posibil.

De asemenea, 40% dintre profesioniștii eSport nu sunt de acord să joace continuu, ci vor lua mai multe pauze pentru somn sau vor mânca alimente mai sănătoase pentru a-și îmbunătăți performanța. Prin comparație, însă, 59% dintre gamerii de top ar prefera să se joace decât să aibă pauze sănătoase.

Raportul complet este disponibil aici.

Pentru a menține un nivel crescut de performanța, dar și securitatea sistemului, Kaspersky recomandă următoarele:
• O soluție de securitate puternică și fiabilă vă va fi de mare ajutor, mai ales dacă nu vă va încetini computerul în timp ce vă jucați. Dar, în același timp, vă va proteja de orice posibilă amenințare cibernetică.
• Atenție la campaniile de phishing și la gamerii necunoscuti. Este o opțiune bună să verificați de două ori site-urile web către care sunteți redirecționați prin intermediul link-urilor din e-mail-urile primite și extensia unui fișier pe care urmează să-l deschideți.
• Este mai sigur să cumpărați jocuri doar de pe site-uri certificate și să așteptați vânzările oficiale – acestea au loc în mod regulat.

În cadrul raportului, Kaspersky a definit următoarele categorii de jucători:
eSports Pros
Văd performanța în joc ca fiind extrem de importantă; au participat la turnee cel puțin o dată în ultimii doi ani; fie își construiesc un venit din gaming, fie își doresc doar să câștige niște bani în plus din această activitate
eSports Amateurs
Au participat la turnee și competiții cel puțin o dată în ultimii doi ani; NU căută oportunități de a face bani din activitatea lor de gaming
Hardcore Gamers
Joacă cel puțin 20 de ore pe săptămână
Gadget Gamers
Investesc o sumă mare sau foarte mare de bani pentru a-și îmbunătăți performanța de joc (hardware/ antrenament/ nutriție etc.)
Gaming Influencers
Stream cel puțin o dată pe lună; au minimum 1.000 de urmăritori
Top Gaming Influencers
Stream cel puțin o dată pe săptămână și au cel puțin 10.000 de urmăritori