Cloud Computing / Edge — October 20, 2022 at 4:27 pm

Dell Technologies transformă zonele edge cu Project Frontier Software Platform

by

Dell Technologies prezintă Project Frontier, care va furniza o platformă software pentru operațiuni edge, integrată cu portofoliul edge al Dell, pentru gestionarea și orchestrarea în siguranță a aplicațiilor și infrastructurii edge în implementări la scară globală.

Project_Frontier_1_mobileComplexitatea operațiunilor edge – în locații de la fabrici și magazine retail până la turbine eoliene – este în creștere pe măsură ce tot mai multe organizații doresc să gestioneze și să securizeze datele la sursă, dar au un suport IT limitat pentru a face acest lucru. Conform unui sondaj IDC din 2022, aproape 42% dintre întreprinderi spun că cel mai dificil aspect al implementărilor edge este să le facă să lucreze împreună, într-o singură soluție1. Având în vedere că volumul de date generate crește anual de nouă ori și că se preconizează că va ajunge la 221 exabytes până în 20262, organizațiile au nevoie de o modalitate simplă și eficientă de a gestiona și securiza ecosistemul divers de tehnologii de vârf.

„Asistăm la o creștere exponențială a aplicațiilor care rulează în locații edge, ceea ce face din aceasta următoarea frontieră a transformării afacerilor – unde dispozitivele, infrastructura și datele se unesc pentru a oferi informații în timp real la scară largă”, a declarat Gil Shneorson, senior vice president of edge solutions, Dell Technologies. „Odată cu această creștere, vine și complexitatea. Nu este fezabil să avem personal IT desfășurat în fiecare locație edge. Experiența noastră de zeci de ani în domeniul edge, combinată cu noile noastre soluții, îi ajută pe clienți să își simplifice administrarea edge și să își eficientizeze datele pentru a obține informații care variază de la siguranța fabricilor până precizia îngrijirii pacienților în spitale, oferind în același timp mai multe opțiuni în ceea ce privește modul în care își realizează tehnologiile edge și multicloud.”

Project Frontier de la Dell pentru a scala în siguranță operațiunile edge în orice variantă de utilizare

Platforma software Project Frontier pentru operațiuni edge oferă clienților:

• Alegerea aplicațiilor software, a IoT frameworks, a tehnologiilor operaționale (OT), a mediilor multicloud și a tehnologiilor viitoare susținute de un design deschis care va consolida cazurile de utilizare existente și noi.
• Protecție de securitate Zero Trust pentru toate aplicațiile edge, datele și infrastructură, de la proiectare până la implementare, susținută de un lanț de aprovizionare securizat de la un capăt la altul.
• Eficiență și fiabilitate mai mare a operațiunilor edge end-to-end, cu management centralizat, implementare zero-touch și securizată a dispozitivelor.
• Necesitate minimă de expertiză IT pe teren, cu automatizare pentru a eficientiza implementările și operațiunile edge în mii de locații edge potențiale.
• Integrarea hardware-ului de calcul și de stocare edge cu sarcinile de lucru pentru o mai mare ușurință în service și o securitate sporită.
• Servicii de planificare și asistență la nivel global în 170 de țări pentru a ajuta la proiectarea implementărilor edge și pentru a crea o foaie de parcurs pentru extinderea infrastructurii edge a clienților când apar noi cereri.

De exemplu, Dell este unul dintre cei mai mari producători de tehnologie din lume și administrează unul dintre cele mai mari lanțuri de aprovizionare din lume. Dell plănuiește să implementeze platforma edge pentru a asigura o mai mare eficiență a liniilor sale de producție prin simplificarea operațiunilor, prin conectarea în siguranță a datelor critice din zona de producție la infrastructura IT și prin raportarea în timp real a datelor automatizate. În plus, cu ajutorul Dell Edge Design Program, Dell colaborează cu clienții pentru a-i ajuta să proiecteze și să modeleze dezvoltarea Project Frontier pentru a răspunde nevoilor lor specifice.

„IDC vede o gamă largă de locații în care vor fi implementate sarcini de lucru edge moderne și este esențial ca aceste medii să fie foarte rezistente și să poată funcționa cu o intervenție umană limitată”, a declarat Jennifer Cooke, IDC Research Director for Edge Strategies. „Eforturile depuse de Dell prin proiectul său Project Frontier par a fi un pas puternic înainte în realizarea unei arhitecturi care să răspundă acestor nevoi și să ajute clienții să își eficientizeze operațiunile edge.”

„Dell Technologies și Atos colaborează de mult timp pentru a oferi mai multă valoare afacerilor, ajutându-le să valorifice întregul potențial al datelor lor”, a declarat Arnaud Langer, Global Edge and IoT senior product director, Atos. „Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm la noi inovații edge care pot ajuta organizațiile să își simplifice și să își securizeze în mod semnificativ  ecosistemul edge, îmbunătățind în același timp rezultatele afacerilor.”

Inovațiile din portofoliul Dell în domeniile infrastructură și utilizatori finali simplifică implementările edge

Pe măsură ce Project Frontier prinde viață, Dell își extinde portofoliul edge actual pentru a sprijini întreprinderile să își extindă și să își gestioneze implementările edge.

Analiză și operațiuni edge: Producătorii pot elimina complexitățile și pot raționaliza modul în care implementează aplicațiile edge cu ajutorul Dell Validated Design for Manufacturing Edge. Soluția include acum noi aplicații partenere validate de Dell pentru a sprijini cazurile de utilizare avansată a zonelor edge și pentru a îmbunătăți procesele și eficiența producției, reducând în același timp deșeurile și cantitățile de materii prime folosite pentru operațiuni mai sustenabile. De exemplu, Claroty oferă detectarea amenințărilor din fabrică și o evaluare consecventă a sănătății dispozitivelor OT. Prin utilizarea tehnologiei de detectare a anomaliilor produselor, Cognex îmbunătățește calitatea producției și eficiența consumului de materiale. Telit ajută la eliminarea silozurilor de date dintre senzori și dispozitivele de automatizare. XMPro creează gemeni digitali ai operațiunilor din fabrică pentru a-i ajuta pe producători să economisească timp și materiale în timpul procesului de funcționare a fabricii. Producătorii pot răspunde rapid la schimbările cererii și pot activa linii de producție reconfigurabile cu ajutorul capacității private 5G de la Dell.

Calcul și analiză edge: Dell PowerEdge XR4000 din familia Dell PowerEdge are dimensiunea unei cutii de pantofi. XR4000 este cu 60% mai mic decât serverele tradiționale pentru centrele de date, iar multiplele sale opțiuni de montare permit să fie instalat într-un rack, pe pereți sau pe tavan, economisind spațiu valoros pe podea. Acest server multi-node, cu șasiu 2U, poate supraviețui unor condiții imprevizibile, cum ar fi valurile de căldură sau căderile. Deși mic, XR4000 este un server de înaltă performanță capabil să susțină o gamă largă de sarcini de lucru edge. Este proiectat cu procesoare Intel® Xeon® D cu sistem multi-operare, precum și cu suport opțional pentru GPU. XR4000 este disponibil cu Dell Validated Design for Manufacturing Edge și alimentează noile Dell VxRail rugged modular nodes, oferind performanțe ridicate și scalabilitate în locații cu latență ridicată și lățime de bandă redusă.
Colectarea datelor edge: Construită pentru a rezista în cele mai solicitante locații edge, tableta Dell Latitude 7230 Rugged Extreme Tablet este cea mai ușoară3 și mai puternică4 tabletă de 12″ fully-rugged din industrie. Proiectată pentru a funcționa în medii extrem de reci și calde (de la -20 F la 145 F), această tabletă este certificată pentru protecție maximă împotriva prafului, murdăriei și apei, fiind ideală pentru mediile exterioare. WiFi 6E cu suport dual-band îi oferă o conectivitate fiabilă, procesoarele Intel® Core™ de generația a 12-a vin cu performanțe puternice, iar funcțiile integrate, cum ar fi scanerele, modulele GPS și cititoarele de carduri inteligente, sporesc productivitatea pe teren. Tableta este făcută pentru a oferi vizibilitate bună în cele mai puternice și mai dure condiții de iluminare, având cea mai mare suprafață de ecran pentru o tabletă de 12″ fully-rugged, la standarde militare5.

Disponibilitate
• Project Frontier’s edge software platform va fi disponibilă în 2023.
• Dell Validated Design for Manufacturing Edge enhancements va fi disponibil global la începutul lui 2023.
• Dell PowerEdge XR4000, inclusiv cu opțiunea OEM customizabil, va fi disponibil în decembrie 2022.
• Dell Latitude 7230 Rugged Extreme Tablets va fi disponibilă la finalul lui 2022.

Tags