Business — October 25, 2022 at 10:38 am

AUSTRIACARD HOLDINGS AG solicită listarea la Bursele de Valori din Viena și Atena și va fuziona cu INFORM P. LYKOS HOLDINGS S.A.

by

AUSTRIACARD HOLDINGS AG (“ACAG”), grup austriac cu prezență internațională și unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de tehnologie digitală din Europa specializat în securitate hardware încorporată, anunță că va solicita listarea la Bursele de Valori din Viena și Atena și va fuziona printr-o tranzacție transfrontalieră de 70,79% cu filiala sa INFORM P. LYKOS HOLDINGS S.A. (“INFORM LYKOS”), o companie listată la Bursa de Valori din Atena (cod Bloomberg LYK:GA, cod Reuters LYKr.AT).

70x50_AUSTRIACARD_HOLDINGSSub rezerva aprobării autorităților competente relevante și a Adunărilor Generale ale acționarilor ambelor companii, ACAG va absorbi INFORM LYKOS și va fi listată la Bursele de Valori din Viena și Atena, proces ce se preconizează să fie finalizat până la sfârșitul lunii martie 2023.

ACAG și filialele sale, inclusiv AUSTRIA CARD GmbH, INFORM LYKOS și TAG SYSTEMS, furnizează soluții digitale de securizare, și produse și servicii finale securizate, din două categorii mari :

• Soluții digitale de securizare, Hardware Embedded Security (sub formă de module cu cip și licențe software certificate internațional), soluții de plată și autentificare, Data Capture, Data Mining, AI, Soluții de digitalizare, automatizari și platforme IoT etc.

• Produse finale securizate și servicii aferente acestora , cum ar fi: carduri inteligente bancare și servicii asociate, carduri inteligente securizate pentru identificare – pașapoarte, cărți de identitate și permise de ședere, precum și pentru permisele de conducere și cardurile pentru semnături conforme cu eIDAS, carduri de sănătate, transport, facturare / extrase de cont, buletine de vot securizate, etichete sigure pentru medicamente și alcool, editarea de cărți electronice și multe altele, reprezentând o combinație a soluțiilor noastre de tehnologie digitală securizată, cu produse și servicii finale de ultimă oră, fie în formă fizică, fie în formă digitală.

În 2021, ACAG, pe bază consolidată, a avut venituri de 178,0 milioane EUR și EBITDA de 26,8 milioane EUR, în timp ce în prima jumătate a anului 2022 veniturile au ajuns la 137,1 milioane EUR (creștere de 69% față de anul anterior) și EBITDA ajustat 19,8 milioane EUR ( creștere de 137% comparativ cu anul trecut).

Fuziunea va contribui la un profil îmbunătățit al grupului, cu o acoperire geografică și de produs sporită, și, va aduce oportunități mai ample de vânzare încrucișată și economii de scară sporite. Cei peste 1.400 de oameni angajați astăzi în cadrul grupului vor beneficia de un mediu de lucru internațional, mai apropiat, care va stimula cunoștințele, va îmbunătăți schimbul de experiență, va oferi oportunități de dezvoltare internațională și va accelera adoptarea celor mai bune practici la nivel de grup.

Panagiotis Spyropoulos, Vicepreședinte al Consiliului de Administrație al ACAG și CEO al Grupului, a declarat: „După ce am finalizat cu succes integrarea noilor membri de top care ni s-au alăturat din companiile recent achiziționate, acum este momentul potrivit pentru a valorifica pe deplin amprenta noastră globală. Astfel, punem la dispoziția clienților noștri întregul spectru de soluții tehnologice digitale securizate pe care le-am dezvoltat deja și pe cele viitoare, fiind încă într-o fază de cercetare și dezvoltare. În plus, listarea noastră atât la Bursa de Valori din Viena, cât și la Bursa de la Atena, va oferi comunității investiționale capacitatea de a participa la succesul nostru.”

Manolis Kontos, Vicepreședinte Executiv, a declarat: „Prin implementarea acestei fuziuni, noul grup va avea un portofoliu puternic de soluții complete care se concentrează pe deservirea clienților noștri B2B care sunt activi în sectorul bancar, energie, telecomunicații și retail, atât în sectorul privat cât și public. Cu o experiență vastă de peste 125 de ani în domeniul managementului informațiilor și criptării datelor pentru comunicații de înaltă securitate, și cu o abordare foarte centrată pe client, Grupul este bine poziționat pentru a-și crește amprenta atât pe orizontală, cât și pe verticală, prin maximizarea talentului intern și atragerea altora noi.”

Jon Neeraas, Vicepreședinte Executiv, a declarat: „Prin această fuziune, poziția noastră de lider pe piață în segmentul Challenger Banking ca și cea de lider pe piețele cheie bancare europene vor fi susținute de oferte de soluții digitale de top. Clienții noștri din banking, din regiuni precum Scandinavia, Austria, Europa Centrală de Est și de Sud-Est, unde astăzi suntem lideri de piață, vor putea accesa produse și soluții complementare cardului de plată, în timp ce, le oferim clienților noștri de Global Challenger Banking posiblitatea să achiziționeze platforme tehnologice digitale, pentru a demonstra valoarea pe termen lung pe care o oferim acestui segment de high tech cu creștere accelerata. Cota noastră de piață va crește pe piețe precum Regatul Unit, Spania, Germania, Turcia, Orientul Mijlociu și Africa. În plus, operațiunea noastră în SUA va fi consolidată în continuare, cu un potențial semnificativ de creștere. Sustenabilitatea este crucială pentru viitorul nostru și, în esență, foaia noastră de parcurs va servi următoarei generații de Fintech-uri și bănci tradiționale. Prin utilizarea mai eficientă a resurselor Grupului, vom putea oferi un portofoliu mai orientat către soluții, cu produse și servicii end-to-end, de la emiterea de carduri, la procesarea/compensarea plăților și soluții avansate legate de plățile cu valoare adăugată ridicată. Acest model Embedded Finance va schimba regulile jocului, fiind primul de acest gen din industria noastră”.

Nikolaos Lykos, Președintele Consiliului de Administrație al ACAG și acționar majoritar, a declarat: „Această fuziune este un punct central în istoria Grupului, si punctul culminant al unui efort  inceput acum 40 de ani, de a conduce compania dintr-o lume în care oamenii comunicau și gândeau prin cerneală și hârtie, într-o lume în care comunicarea este un pachet de biți,  instantanee, globala și imperceptibila.
În ultimii 125 de ani, etosul nostru a fost gândit să dezvolte cele mai bune soluții din clasă, iar astăzi ne mândrim cu faptul că ne ajutăm clienții să se conecteze perfect la era digitală.”