EDUCATIE / JOB — October 27, 2022 at 12:21 pm

Flanco dezvoltă programe de practică pentru elevi în parteneriat cu licee din țară

by

1920x1080_Flanco_magazin_siteFlanco dezvoltă împreună cu licee din orașe mari din România programe de practică în cadrul companiei. Prin acestea, retailerul își propune să sprijine dezvoltarea și consolidarea cunoștințelor profesionale ale tinerilor aflați la început de drum.

„Flanco este o bună academie de retail. Suntem pe piață de aproape 30 de ani, iar prin tipul de retail specializat pe care îl practicăm, suntem un început bun pentru orice tânăr care își dorește să învețe tainele comerțului”, spune Nicoleta Capătă, HR Director la Flanco. „În plus, Flanco înseamnă tehnologie și pasiune pentru tehnologie, iar cei mai mulți dintre liceeni ne împărtășesc entuziasmul pentru acest domeniu. La acestea, adăugăm valorile care ne definesc: integritate, responsabilitate, spirit de învingător, respect. Creăm, astfel, cadrul unor experiențe plăcute elevilor în perioada lor de practică în magazinele noastre”.

Flanco a încheiat un contract de parteneriat de practică cu Liceul Tehnologic Nikola Tesla din București și cu Liceul Tehnologic Nicolaus Olahus din Orăștie. Astfel, în luna octombrie, 40 de elevi au efectuat stagiul de practică în magazinele Flanco Sun Plaza, Flanco Afi Cotroceni, Flanco Pieptănari și Flanco Orăștie, cu o durată de două săptămâni. În anul următorul, retailerul are în plan să adauge în program parteneriate cu licee din noi orașe, precum Constanța și Miercurea Ciuc.

„Când i-am anunțat ca vor face practică în magazinele Flanco, sala de clasă a răsunat de țipetele lor de bucurie”, spune Ioana Natalia Iconaru, profesor coordonator în cadrul Liceului Tehnologic Nikola Tesla din București. „Știam că elevii vor avea multe de învățat de la angajați, dar așteptările mele au fost depășite de realitatea din magazin. În cele două locații în care au fost repartizați, Sun Plaza și Afi Cotroceni, copiii au întâmpinat clienți, au învățat să factureze și chiar au reușit să vândă câteva produse. Elevii abia așteaptă următoarea săptămână de practică, și asta se datorează personalului din cele două magazine, care a fost extrem de binevoitor și de atent la toate nevoile și la curiozitățile micilor noștri elevi practicanți.”

IMG-20221027-WA0003Elevii participanți au avut ocazia să ia parte în mod activ la sarcinile de zi cu zi dintr-un magazin de retail, să contribuie la buna funcționare a activității, să vină în întâmpinarea clienților atunci când aceștia au avut nevoie de consultanță și să învețe direct de la echipa Flanco noțiuni practice, din domenii diverse, precum: marketing, consultanță, tehnologie și securitate, contabilitate.

„Flanco ne-a demonstrat că munca nu trebuie să fie grea, dacă îți place ce faci”, spune Stan Raymond, elev în cadrul Liceului Tehnologic Nikola Tesla din București. „Angajații au fost foarte prietenoși și înțelegători cu noi, practicanții, și niciodată nu au refuzat să ne răspundă la curiozități. Ne-au învățat cum să ajutăm clienții să aleagă produsele de care au nevoie, cu performanțe optime și preț potrivit. A fost o experiență plăcută!”

În egală măsură, Flanco este un angajator activ. Retailerul îi invită pe cei interesați de industria retailului electro-IT, care se regăsesc în valorile menționate mai sus și doresc să se alăture unei echipe dinamice de profesioniști, să trimită un CV la adresa cv@flanco.ro.