Esential — November 1, 2022 at 8:04 am

5G va sfida recesiunea în următorul an

by

Un recent studiu publicat de Juniper Research arată că peste 600 milioane de abonamente noi 5G vor fi create anul viitor la nivel global. Beneficiul economic pozitiv al unei asemenea creşteri este dat de o valoare a serviciilor de 315 miliarde USD pentru operatorii 5G până la finele lui 2023, reprezentând un ritm de creştere de 60%, în contrast cu multele turbulenţe economice existente şi previzionate pentru perioada următoare.

5GJuniper spune că industria 5G va fi impulsionată de accelerarea migării abonamentelor mobile către reţelele 5G, ca urmare a strategiilor operatorilor care minimizează sau elimină orice bonusuri legate de ofertele pentru abonamentele 4G.

Studiul prevede, de asemenea, că abilitatea reţelelor 5G de sine stătătoare de a oferi servicii va acţiona ca o platformă ideală de creştere a veniturilor reţelelor 5G private. Acest fapt va ajuta la minimizarea costurilor cu echipamentele hardware pentru reţele private 5G şi la creşterea propunerii generale de valoare a ofertei, totul pe fundalul deteriorării condiţiilor macro economice.

Cu toate astea, în ciuda creşterii numărului de instanţe de utilizare a tehnologiei, cum ar fi Internet of Things, Juniper se aşteaptă ca veniturile din conexiunile consumatorilor să continue să fie esenţa creşterii veniturilor operatorilor 5G. “Peste 95% din conexiunile 5G globale în 2027 vor însemna dispozitive personale cum ar fi telefoane inteligente, tablete şi routere mobile broadband,” scriu autorii studiului. Pe termen lung, studiul arată o creştere constantă a reţelelor 5G, peste 80% din veniturile globale ale operatorilor provenind din conexiuni 5G până în 2027.