Energie&Utilitati — November 1, 2022 at 12:40 pm

Schneider Electric și AVEVA se asociază cu Shell pentru a accelera tranziția net-zero în sectoare de mare complexitate

by

Schneider Electric, liderul în transformarea digitală a managementului și automatizării energiei, AVEVA, lider global în software industrial, și Shell, compania globală de energie și petrochimie, au format o alianță strategică pentru a sprijini tranziția sectoarelor lor de activitate și a sectoarelor mai largi la strategiile net zero. Organizațiile vor explora oportunitățile de a dezvolta în comun soluții energetice integrate end-to-end, concepute pentru a susține decarbonizarea în rândul clienților lor din industriile cu complexitate mare, cum ar fi industria cimentului.

Schneider Electric and AVEVA partner with Shell to accelerate net-zero transition in hard-to-abate sectors.jpgCompaniile mari consumatoare de energie și din industria grea au nevoie de parteneri și soluții de încredere, care să reducă emisiile de gaze cu efect de seră (GES), să crească eficiența proceselor lor operaționale și să asigure eficiență energetică, securitate, rezistență, disponibilitate și fiabilitate mai mari.

Acordul de parteneriat dintre Schneider Electric, AVEVA și Shell oferă clienților un set îmbunătățit de soluții integrate, cu o gamă, o scară și un domeniu de aplicare mai complexe decât ar putea oferi fiecare individual.

Combinația dintre capacitățile lor complementare consultative, tehnice, digitale și specifice energiei – de la modelarea proceselor la nivel înalt, simulare și consiliere, până la soluții de decarbonizare specifice locației – va avea un impact imediat asupra industriilor.

Concentrându-se inițial pe sectorul cimentului, parteneriatul nou format își propune să reducă emisiile cu până la 15% pentru clienți, într-o implementare tipică. Abordarea se va concentra pe facilitarea unei tranziții mai eficiente către sursele de energie regenerabilă.

AVEVA și Schneider Electric vor contribui, în cadrul parteneriatului, cu tehnologiile integrate de inginerie digitală, proces operațional și optimizare a energiei, combinate cu expertiză solidă în domeniul sustenabilității. Aceste capabilități vor sprijini proiectarea, construcția și funcționarea mai eficiente a instalațiilor de carbon din ce în ce mai neutre. De asemenea, vor contribui la crearea planurilor de producție care optimizează lanțul valoric și reduc emisiile de GES.

Shell se implică prin intermediul soluțiilor de aprovizionare cu energie sustenabilă end-to-end, capacități globale de inginerie a proiectelor, un portofoliu mare de active și generare de energie regenerabilă, precum și o gamă largă de soluții de sustenabilitate sectorială.