Business — November 2, 2022 at 5:07 pm

Consultanții KPMG în România au asistat în finalizarea unei tranzacții definitorii în domeniul generării energiei din surse regenerabile

by

market stock graph and information with city light and electricity and energy facility industry and business backgroundEchipa Energy Deal Advisory a KPMG în România a asistat Monsson, liderul pieței de dezvoltare a proiectelor de energie regenerabilă în România, în tranzacția de vânzare a celui mai mare proiect de parc fotovoltaic din Europa, având o capacitate autorizată de 1.044 MW, către Rezolv Energy, una dintre cele mai importante platforme de investiții în tranziția energetică din CEE, sustinută de €500m finanțare din partea Actis, un investitor global de top în infrastructură sustenabilă.

Monsson este cel mai de succes dezvoltator de proiecte de energie regenerabilă din România, având o reputație solidă și experiență considerabilă acumulată. Echipa KPMG a asistat Monsson pe parcursul fiecărei etape a procesului, de la identificarea inițială a potențialilor investitori, până la finalizarea tranzacției.

Bogdan Văduva, Partener și Head of Energy, Sustainability and Climate Change, KPMG în România, a declarat următoarele: „Finalizarea cu succes a acestei tranzacții marchează o nouă etapă în procesul de transformare al sectorului energetic din România, consolidând poziția de lider a KPMG în România în piața serviciilor de consultanță și M&A pentru proiecte de energie. Această tranzacție reafirmă expertiza noastră în furnizarea de servicii de consultanță pentru cele mai mari tranzacții din sectorul energetic, precum și dorința de a fi în avangarda tranziției energetice. Tranzacția susține Planul de Impact al KPMG în România, prin care compania definește ca element fundamental în modelul de afaceri să aibă un rol pozitiv în comunitate, prin respectarea principiilor de mediu, sociale și de guvernanță (ESG). KPMG în România își asumă angajamentul de a contribui la combaterea schimbărilor climatice și sprijină tranziția către energia regenerabilă.”