Data Center / Storage — November 2, 2022 at 12:29 pm

Stația de debarcare a cablurilor submarine Vertiv™ oferă Somaliei un acces mai mare la internet și conectivitate

by

Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de soluții de infrastructură digitală critică și de continuitate, a finalizat instalarea stației de debarcare a cablului submarin Hormuud Telecom în Somalia. Se preconizează că această nouă infrastructură critică va sprijini creșterea economică, societală și digitală în regiune, oferind acces la internet unui număr mai mare de cetățeni și întreprinderi somaleze.

1600x480-hormuud-headquarters_360468_0Acces la internet pentru cetățenii somalezi

Viziunea Hormuud Telecom este de a introduce soluții de conectivitate inovatoare și de calitate în Somalia prin implementarea unei noi stații de debarcare a cablurilor cu acces deschis, deschizând astfel mai multe oportunități de acces la internet pentru cetățenii somalezi. Din cauza complexității geografice și tehnice care puneau în dificultate execuția proiectului, echipa Hormuud a stabilit că era nevoie de un parteneriat cu furnizori cu o combinație potrivită de know-how tehnologic, experiență și portofoliu pentru a demara proiectul și a-l duce la bun sfârșit.

Hormuud Telecom a ales Vertiv ca partener de infrastructură digitală, datorită experienței vaste și expertizei sale în aducerea tehnologiilor cheie în Africa. Gestionată de Hormuud Telecom, stația de debarcare a cablurilor a fost dotată cu echipamente de alimentare și răcire Vertiv™ în parteneriat cu Pure Earth International, un distribuitor autorizat Vertiv în Peninsula Somaleză. Soluțiile Vertiv în cadrul proiectului au inclus sisteme de alimentare cu curent continuu Vertiv™ Netsure™ 7100 Semi-Bulk DC, unități de răcire cu expansiune directă Vertiv™ Liebert® PDX montate pe podea, sisteme de stocare a energiei și invertoare Vertiv™, precum și o serie de servicii de proiect Vertiv™, inclusiv supravegherea instalării și punerea în funcțiune.

„Această stație de debarcare a cablurilor este monumentală pentru creșterea digitală a Somaliei și pentru a o plasa pe harta globală a digitalizării. În lumea de astăzi, și mai ales în cea post-pandemică, este esențial ca toți cetățenii să aibă acces la internet și la date. Scopul proiectului este de a umple lacunele în infrastructura de internet care există în prezent în peisajul somalez. Instalarea acestui cablu submarin de referință poziționează regiunea pentru internetul de mare viteză atât de necesar”, a declarat Pierre Havenga, director general al Vertiv în Africa. „Suntem încântați să facem parte din acest proiect vizionar alături de Hormuud Telecom și să aducem tehnologia noastră de ultimă generație în Somalia, în încercarea de a amplifica creșterea socio-economică a acesteia. Aceasta este o etapă importantă pentru toți cei implicați în proiect.”

Stația de debarcare a cablului va permite accelerarea masivă a extinderii benzii largi și, prin urmare, va îmbunătăți conectivitatea online în Somalia și în împrejurimi. Aceasta va găzdui diverse cabluri submarine, simplificând, la rândul său, procesul de stabilire a conexiunilor încrucișate cu partenerii locali și globali, făcându-l mai ușor, mai rapid și mai eficient pentru toate părțile interesate.

Mr Yasin - Hormuud Telecom Comms director„Hormuud Telecom anticipează o extindere semnificativă a capacității rețelei de cabluri submarine multiple pentru Somalia în viitorul apropiat. Reputația globală a companiei Vertiv, amploarea cunoștințelor din industrie și experiența bogată în fabricarea și instalarea stațiilor de debarcare a cablurilor în Africa au făcut din Vertiv furnizorul ales de Hormuud Telecom”, a declarat Yasin Hassan, șeful departamentului de comunicare corporativă din cadrul Hormuud Telecom.

„Aceste parteneriate și investiții în infrastructură, în plus față de susținerea centrelor tehnologice și a companiilor nou înființate, accentuează cu îndrăzneală viziunea Hormuud Telecom pentru o Somalie mai bine conectată”, spune Hassan.

Pentru a afla mai multe despre colaborarea dintre Vertiv și Hormuud Telecom, citiți studiul de caz accesând acest link. Pentru mai multe informații despre soluțiile Vertiv pentru stațiile de debarcare a cablurilor, accesați Vertiv.com.