Networking — November 8, 2022 at 11:38 am

Synology a lansat router-ul WRX560

by

Synology a anunțat lansarea modelului WRX560, extinzând linia sa de routere cu un model puternic, echipat cu tehnologie Wi-Fi 6. Susţinut de sistemul de operare Synology Router Manager (SRM) și dispunând de un hardware capabil, WRX560 este echipat pentru a face față oricărei provocări.

Picture1„Suntem încântați să adăugăm WRX560 la gama noastră”, a declarat Mike Chen, Product Manager Synology Routers. „Situat sub  flagship-ul nostru RT6600ax, WRX560 oferă în continuare performanțe puternice și funcționalități avansate de rețea, dar pentru un public mai larg.”

Design axat pe performanţă
WRX560 include componente  puternice pentru a asigura performanțe optime atât pentru locuinţele aglomerate, cât și pentru entuziaștii rețelelor. Folosind tehnologia Wi-Fi 6, WRX560 oferă viteze mari de până la 3.000 Mbps1, asigurând streaming fără lag și descărcări rapide. Procesorul său quad-core de 1,4 GHz și cei 512 MB de memorie RAM îi permit să gestioneze până la 150 de dispozitive conectate.

Ca un pas înainte față de majoritatea routerelor de consum, WRX560 dispune de un port WAN/LAN configurabil de 2,5GbE pentru a susține dispozitivele de înaltă performanță sau abonamentele de internet ultrarapid. În plus, compatibilitatea cu spectrul de 5,9 GHz oferă acces la o bandă fără interferențe pentru viteze potențiale de conectare mai mari2 sau backhaul wireless dedicat.

Picture4Conectivitate fără întreruperi pentru întreaga casă
WRX560 include caracteristici care îmbunătățesc conexiunile wireless pentru o conectivitate mai rapidă și mai stabilă. Acest router poate fi încorporat într-o configurație mesh cu alte routere Synology pentru o acoperire consistentă și de mare viteză a întregii locuințe sub un singur nume Wi-Fi.3 Utilizatorii cu routere Synology existente pot profita la maximum de dispozitivul lor prin utilizarea acestuia ca punct Wi-Fi suplimentar.

WRX560 include controale parentale cuprinzătoare și capabilități de filtrare a internetului prin pachetul Safe Access pentru a face din internet un loc mai sigur. De asemenea, părinții pot stabili cote de utilizare a internetului sau pot restricționa accesul la internet la anumite ore pentru fiecare dispozitiv deținut de copii, inclusiv laptopuri, smartphone-uri, tablete și console de jocuri. Tot aici există şi opţiunea de filtrare web, prin care se pot opri accesul copiilor la site-uri pentru adulți, content violente, pagini de jocuri și rețele sociale. Utilizatorii pot aplica filtrele în mod flexibil, de exemplu, restricționând social media în timpul orelor de teme.

Urmăriți utilizarea
Safe Access oferă informații despre activitățile online ale copiilor, cum ar fi timpul petrecut zilnic pe internet sau dacă au încercat să viziteze site-uri web necorespunzătoare.

Picture3Funcții avansate de rețea în Synology Router Manager
Cunoscut pentru popularitatea sa în rândul pasionaților de routere, SRM include o serie de capabilități avansate de rețea, inclusiv găzduirea de servere VPN, controlul utilizării lățimii de bandă a dispozitivelor din rețea și segmentarea rețelei VLAN.

VPN Plus
Ideal pentru cei care lucrează de la distanță și pentru utilizarea la birou, VPN Plus oferă posibilitatea de a stabili rapid conexiuni sigure la rețelele interne din spatele routerului, de a conecta mai multe locații între ele cu tuneluri IPsec securizate pentru partajarea resurselor în diferite rețele și de a accesa software-ul de la locul de muncă de oriunde cu ajutorul funcționalității de birou la distanță.

Gestionarea traficului
Instrumentele de gestionare a traficului încorporate în WRX560 oferă utilizatorilor un control și o supraveghere precisă a traficului din rețea. Având posibilitatea de a vizualiza informații detaliate despre traficul aplicațiilor și al dispozitivelor, dar și de a aplica politici de modelare a traficului și de calitate a serviciului, utilizatorii își pot optimiza rețeaua în funcție de nevoile lor specifice.

Segmentarea rețelei VLAN
Funcția de segmentare a rețelei VLAN permite utilizatorilor să creeze VLAN-uri și să definească reguli de firewall personalizate, politici de calitate a serviciului și politici de acces pentru fiecare VLAN. Pentru utilizatorii casnici, segmentarea rețelei VLAN este cel mai adesea utilizată pentru a izola dispozitivele IoT vulnerabile de rețeaua principală şi pentru a proteja PC-urile / NAS-urile de potențiale intruziuni.

Managementul în mișcare
Aplicația mobilă a router-ului DS oferă o gamă largă de funcții, inclusiv configurarea router-ului, monitorizarea traficului, controlul parental, crearea unei rețele de oaspeți și gestionarea rețelei.
Picture2

1.Ratele maxime de transfer wirelessr pentru benzile de 2,4 GHz și 5 GHz sunt de 600 Mbps și, respectiv, 2400 Mbps. Debitul real de date wireless, acoperirea wireless și cantitatea maximă de dispozitive conectate nu sunt garantate și vor varia ca urmare a dispozitivelor, a condițiilor de rețea și a factorilor de mediu.
2. Depinde de reglementările wireless locale și de implementarea la nivelul clientului.
3.Detaliile complete privind compatibilitatea mesh pot fi vizualizate aici.