Cloud Computing / Edge, NEW TECHNOLOGY — November 14, 2022 at 2:09 pm

În ce măsură reprezintă tehnologia blockchain viitorul în domeniul securizării și partajării de date?

by

Capacitatea de stocare distribuită și securizată a unor volume mari de date, în medii sigure, care oferă un grad ridicat de flexibilitate în operare, a devenit un atribut esențial pentru companiile aflate în etapa de dezvoltare. Într-un mediu din ce în ce mai competitiv, companiile caută servicii personalizate, inclusiv pentru stocarea, procesarea și securizarea fluxurilor de date. Tehnologia blockchain este tot mai des considerată o soluție fiabilă pentru protecția și procesarea securizată a informațiilor în infrastructurile IT distribuite. Furnizori importanți de soluții de infrastructură, transport date și centre de date precum M247 dețin capacitatea necesară pentru implementarea unor astfel de soluții.

Blockchain technology concept. Chain in form of pc circuit boardM247, furnizor global de servicii de cloud și conectivitate pentru afaceri în dezvoltare, vede în tehnologia blockchain o metodă sigură și practică, cu potențial în evoluția companiilor interesate. M247 poate să ofere pentru companiile care au apelat la tehnologia blockchain, clustere de servere distribuite geografic în 38 de țări, cu management centralizat (OpenStack) și soluții de containerizare de tip Docker/Kubernetes. Această tehnologie pusă la dispoziție de M247 prezintă potențial de extindere în diverse industrii precum medicină, cercetări medicale, gaming, finanțe, dezvoltare software și poate proteja și facilita activitățile operaționale și tranzacționale. Practic, datele din mai multe surse pot fi colectate, integrate și partajate cu ușurință de un grup colectiv de participanți având siguranța imutabilității datelor, indiferent de potențialele atacuri informatice asupra fluxurilor de date.

Datele tranzacționale și blocurile partajate
Tehnologia blockchain este, de fapt, un registru folosit pentru a stoca informații despre tranzacții. În esență, blockchain funcționează ca o bancă de date descentralizată și partajată securizat. Datele sunt împărțite în blocuri corelate, cu identificatori unici, sub formă de hashuri criptate. Tehnologia are la bază „înlățuirea” unui bloc de cel anterior printr-o secvență, încadrate într-o rețea de tip peer-to-peer. Blocurile de date blockchain sunt stocate în noduri, unități de stocare care păstrează datele sincronizate și actualizate. După adăugarea de blocuri noi la un blockchain, nu se poate modifica sau șterge niciun bloc. Procesul oferă o mai bună securitate și disponibilitate, în lipsa unor puncte centrale de vulnerabilitate. Practic, nu mai avem o singură locație în care sunt stocate toate informațiile, ci un număr potențial infint de noduri.

Beneficiile partajării de date prin blockchain
Flexibilitatea în operare este un beneficiu cheie al tehnologiei blockchain. M247 furnizează deja clustere de servere în funcție de cerințele clientului și dimensiunea companiei. Dincolo de flexibilitate, blockchain permite o scalabilitate ridicată pentru companiile în dezvoltare și posibilitatea dimensionării resurselor, în funcție de obiectivele de afaceri. Întrucât scopul blockchain este de a menține o listă de tranzacții și înregistrări datată, imuabilă și în continuă creștere, procesul are loc prin intermediul platformei OpenStack, care permite și eficientizarea costurilor companiilor prin flexibilitatea unei eventuale distribuții geografice globale.

M247De ce M247?
M247 este un partener tehnologic cu prezență globală în peste 50 de centre de date din lume, distribuite pe patru continente și conectate la cele mai importante puncte de internet exchange din lume. Diversitatea este importantă în procesul tehnologic. De aceea, M247 pune la dispoziție partenerilor săi o gamă diversificată de servere din stoc, clientul putând personaliza serverul în funcție de cerințele specifice. M247 livrează servicii de implementare, suport și mentenanță globale, pentru ca afacerile să se adapteze rapid și ușor la schimbările tehnologice ce apar zi de zi.