Data Center / Storage — November 22, 2022 at 2:12 pm

MEEZA implementează un centru de date cu o capacitate de 4,9 MW în Qatar în doar 14 luni, utilizând soluțiile modulare integrate Vertiv™

by

Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de soluții de infrastructură digitală critică și de continuitate, a anunțat astăzi că a sprijinit MEEZA, un furnizor consacrat de servicii și soluții IT end-to-end, care își propune să transforme viața locuitorilor din Qatar, pentru a proiecta, construi și instala noile sale centre de date din Qatar. Vertiv a fost selectat ca furnizor ales al MEEZA datorită expertizei companiei în furnizarea de soluții end-to-end pentru centrele de date care respectă cele mai înalte reglementări ale industriei.

MEEZAÎn ultimii 14 ani, MEEZA, cel mai mare furnizor de servicii de centre de date din Qatar, a oferit o gamă largă de servicii și soluții IT gestionate, pe lângă soluții cloud și servicii de securitate cibernetică. Potrivit raportului DataReportal Digital 2021, în ianuarie 2021, în Qatar existau 4,67 milioane de conexiuni mobile și 2,88 milioane de utilizatori de internet, iar peisajul digital din întreaga țară se transformă rapid.

Pentru a continua să avanseze în transformarea sa digitală și pentru a rămâne o țară aleasă de hiperscaleri internaționali, MEEZA a avut nevoie de o creștere semnificativă a puterii de procesare, implementată într-un interval de timp scurt. Pentru a realiza acest lucru, Vertiv a ajutat MEEZA să adauge o capacitate de 4,9 MW centrului de date în doar 14 luni de la proiectare la instalare, în loc de aproximativ 22 de luni sau chiar mai mult necesare pentru o capacitate similară, în cazul unei soluții convenționale.

Noile centre de date M-VAULT ale MEEZA, care oferă servicii cloud clienților din Qatar, din regiune și din lume, au fost construite cu ajutorul soluțiilor modulare integrate (IMS) Vertiv™, care au oferit o modalitate simplă de a instala capacitatea într-o fracțiune din timpul necesar pentru construirea unui centru de date tradițional, datorită profilului lor pre-proiectat și prefabricat. În termen de 14 luni, Vertiv a livrat trei clădiri compuse din 100 de module prefabricate, complet echipate, soluția integrând tehnologiile Vertiv de alimentare critică, de management termic și de monitorizare și control – sisteme care sunt concepute pentru a funcționa împreună. Acest tip de soluție modulară oferă și agilitate în afaceri, deoarece permite MEEZA să se extindă odată cu clienții săi.

Noile centre de date se aliniază îndeaproape cu agenda de transformare digitală a Qatarului, care trece la o economie „mai inteligentă” și sprijină Viziunea Națională a Qatar pentru 2030 (QNV 2030), de a deveni o societate avansată, capabilă să își susțină dezvoltarea și să ofere un nivel de trai ridicat populației sale până în 2030.

Soluțiile Vertiv, lider de piață, ajută clienții precum MEEZA să atingă obiectivele de eficiență energetică, iar acest lucru nu se schimbă atunci când acestea devin subansamble într-o soluție modulară integrată. De exemplu, sistemul de alimentare neîntreruptă (UPS) Vertiv™ Liebert® EXL S1 asigură MEEZA o eficiență energetică de până la 99% în modul Dynamic Online. Cu funcția sa de paralelizare inteligentă, UPS-ul poate optimiza eficiența la sarcini parțiale, realizând economii de costuri prin minimizarea pierderilor de energie. În plus, continuarea colaborării cu serviciile IMS din cadrul Vertiv, pentru verificarea și reglarea fină a setărilor de sistem va ajuta MEEZA să realizeze câștiguri de eficiență energetică pe tot parcursul ciclului de viață al echipamentelor. Vertiv nu numai că a respectat termenul limită strâns, dar a oferit MEEZA acces la infrastructură și experți în domeniu, inclusiv la resursele furnizate de partenerul local. Colaborarea cu Vertiv a însemnat să aibă experți tehnici atât la fața locului, cât și în afara acestuia, inginerii lucrând pentru a asigura o proiectare și o construcție adaptate la nevoile specifice ale afacerii, în timp ce tehnicienii au gestionat instalarea și integrarea, asigurând o pornire fără probleme și o funcționare optimă.

Cu sprijinul soluției Vertiv special concepute, a suportului pre-vânzare, a serviciilor de instalare și a suportului post-vânzare, MEEZA a reușit să optimizeze și să accelereze și mai mult strategia de comercializare. Proiectul a dus, de asemenea, la creșterea veniturilor și la minimizarea riscurilor de instalare.

Fadi Nasser, director comercial, MEEZA, a declarat: „Ne străduim în mod constant să oferim soluții și servicii IT rentabile pentru a ne ajuta clienții să se concentreze pe activitatea lor de bază și pentru a le sprijini eforturile de a se extinde rapid. Parteneriatul cu un lider global precum Vertiv ne aduce cu un pas mai aproape de obiectivul nostru, deoarece aducem în prim-planul pieței din Qatar cele mai bune produse ale ambelor companii. În prezent, în Orientul Mijlociu au loc expansiuni masive ale companiilor, astfel încât modelul nostru de afaceri vizează furnizarea de soluții optime, la costuri reduse, foarte eficiente și durabile, care sunt ușor de extins, dacă și când este nevoie. Am reușit să ne extindem afacerea și să devenim furnizorul preferat al serviciilor de internet en-gros, al marilor operatori de telecomunicații, al furnizorilor de servicii de internet, al agențiilor guvernamentale, al marilor întreprinderi și al instituțiilor de învățământ din întreaga regiune și suntem optimiști că, odată cu lansarea celui mai recent M-VAULT, ritmul de accelerare digitală din țară va crește vertiginos.”

Pierre Havenga, director general al Vertiv în Orientul Mijlociu și Africa, a declarat: „Vertiv a fost întotdeauna în prima linie a transformării digitale, sprijinind în mod inovator obiectivele clienților noștri și suntem încântați că am finalizat un alt proiect pentru MEEZA, în calitate de partener și furnizor al său pe termen lung. Următorii câțiva ani vor remodela peisajul digital din Qatar, iar noi suntem extrem de încântați să facem parte din această călătorie transformațională alături de ei. Portofoliul nostru de soluții și servicii de alimentare, răcire și infrastructură IT, care se extinde de la cloud până la marginea rețelei, va sprijini în mare măsură MEEZA în misiunea sa de a schimba radical Qatar din perspectivă digitală și de a-l plasa pe harta globală.”

Următorii pași pentru MEEZA sunt de a crește operațiunile și de a se extinde în alte țări și de a oferi servicii și soluții IT inegalabile pentru toate zonele, la costuri accesibile, îmbunătățind astfel experiența digitală a întregii regiuni.

Citiți mai multe despre proiectul Vertiv pentru MEEZA pe Vertiv.com.