Internet/Telecom — November 22, 2022 at 2:23 pm

Orange continuă extinderea rețelei sale și adaugă Suceava pe harta orașelor 5G

by

Orange continuă dezvoltarea și extinderea infrastructurii de rețea din România și adaugă Suceava pe harta orașelor cu acoperire 5G. Începând de astăzi, locuitorii, autoritățile publice și companiile din Suceava au acces la cele mai bune servicii și tehnologii pe care rețeaua Orange le oferă prin intermediul tehnologiei 5G.

image002Odată cu extinderea în Suceava, rețeaua Orange 5G este deja prezentă în 21 de orașe precum Arad, Bacău, Craiova, Brașov, București (acoperit 100%), Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Sibiu și Timișoara, dar și în localități din județul Ilfov, stațiuni montane și estivale.

Alături de cele 21 de orașe în care rețeaua 5G este acum disponibilă, Orange a dezvoltat un ecosistem de conectivitate 5G, cu cel mai amplu portofoliu de terminale, servicii pentru clienți rezidențiali și companii, dar și un hub de inovație în laboratorul 5G din București. Totodată, clienții pot alege abonamentul 5G care li se potrivește, ce include internet 5G nelimitat, minute și SMS-uri naționale și în roaming SEE nelimitate, internet în roaming SEE, minute internaționale, acces la canale TV și multe alte beneficii în funcție de abonamentul ales. Detalii complete despre abonamentele Orange 5G și despre cele mai noi promoții sunt disponibile în pagina dedicată.

În același timp, clienții Orange România se bucură de o experiență de conectivitate completă în cea mai rapidă rețea fixă, cea mai rapidă rețea mobilă, cea mai bună rețea mobilă și cea mai mare acoperire mobilă. Această recunoaștere vine în urma analizei Ookla® a rezultatelor comparative Speedtest Intelligence® și se bazează pe măsurătorile realizate de către utilizatorii români ai aplicaţiei Speedtest, în Q1-Q2 2022 pentru operatorii telecom din România.

Descoperă beneficiile și performanțele tehnologiei 5G, aici: orange.ro/tehnologii/5g/

Mai multe oportunități de dezvoltare pentru afaceri

Cu viteze maxime de descărcare de până la 1.2 Gbps şi viteze medii de 600 Mbps, rețeaua Orange 5G este capabilă să ofere utilizatorilor o experienţă similară celei furnizată de internetul prin fibră optică, însă deschide și noi oportunități de dezvoltare în zona de inovație și cercetare.

Oferta Orange cuprinde și soluții Wi-Fi 5G la punct fix pentru administrații publice ori companii, de care pot acum beneficia și clienții din Suceava. Abonamentul Office Net 5G asigură internet fix, iar cu ajutorul router-ului prevăzut cu Wi-Fi 6, inclus gratuit în pachetul pe 24 de luni, pot fi conectate wireless mai multe dispozitive smart.

Un pas important pentru digitalizarea României și dezvoltarea rețelelor 5G

Orange își păstrează angajamentul față de România și continuă investițiile în transformarea digitală a țării. Astfel, în urma licitației de spectru recent organizată de ANCOM, Orange a câștigat dreptul de a utiliza 220 MHz în frecvențele 700 MHz, 1500 MHz și 3400-3800 MHz. Spectrul dobândit va contribui, în următorii 25 de ani, la dezvoltarea celor mai noi tehnologii precum 5G, dar și la inovații viitoare în comunicațiile mobile naționale, care vor oferi clienților servicii performante, acoperire și conectivitate la cele mai înalte standarde.

În urma licitației, Orange a devenit operatorul din România cu cel mai mare portofoliu de spectru, care își asumă cele mai multe obligații de acoperire a teritoriului national și dezvotare a rețelelor 5G, dar și operatorul cu cele mai mari investiții, taxele de licență pentru achiziționarea acestor drepturi ridicându-se la 264,6 milioane €. Prin acest efort, Orange reconfirmă poziția de lider în calitatea serviciilor mobile și fixe, precum și ambiția de a fi alegerea #1 pentru soluții sustenabile de conectivitate și servicii digitale integrate.