Agricultura&FMCG — November 28, 2022 at 2:42 pm

ASBIS a adăugat un nou brand de lux în portofoliul de produse distribuite

by

ASBIS a semnat un acord global de distribuție cu marca producătoare de sisteme de conservarea a vinului, Coravin, România aflându-se printre primele țări în care acesta este implementat.

Coravin 1„Prin intermediul noii mărci pe am adăugat-o în portofoliul nostru, retailerii parteneri vor putea să ajungă la un public care apreciază vinul și își dorește să îl savureze până la ultima picătură, fără vreo constrângere legată de afectarea calității acestuia, dacă sticla rămâne desfăcută mai mult timp”, a declarat Alexandru Stoinea, Head of Consumer Business ASBIS Romania. „Desigur, aceste sisteme sunt ideale în restaurantele pentru care este important ca vinurile liniștite sau spumante pe care le servesc clienților să fie în fiecare moment în parametri ideali.”

„Ne așteptăm ca noua marcă să consolideze portofoliul nostru de produse premium, pe care ne dorim să îl creștem în continuare, iar anul viitor acest segment să genereze un procent important din vânzările ASBIS Romania”, a adăugat Alexandru Stoinea.

Produsele Coravin se bazează pe o tehnologie revoluționară ce funcționează astfel: introducând un ac gol prin dopul sticlei, utilizatorul poate extrage într-un pahar cantitatea de vin dorită, fără a îndepărta dopul. Ulterior, lichidul rămas în sticlă este protejat de oxidare deoarece sticla este presurizată cu argon. Sistemul Coravin Pivot păstrează vinul rămas în sticlă o perioadă de până la patru săptămâni, în timp ce Coravin Timeless permite conservarea vinului pentru o perioadă de peste doi ani. Portofoliul Coravin include și un sistem dedicat vinului spumant, Coravin Sparkling, cu ajutorul căruia băutura își păstrează calitatea din momentul deschiderii timp de patru săptămâni.

coravin 2Inventatorul Coravin este Greg Lambrecht, de profesie inginer. Pasionat, de vinuri, acestuia i-a venit ideea unor dispozitive de conservare a vinului în anul 1998, când soția lui era însărcinată, iar el își dorea să poată păstra sticlele de vin pe care le desfăcea atunci pentru a le putea savura și împreună, după această perioadă.

Produsele Coravin distribuite de ASBIS Romania sunt disponibile pe site-urile Desprevin.ro și Winedeals.ro, cu prețuri începând de la  650 de lei.