IoT powered by ALLIED TELESIS — November 28, 2022 at 2:48 pm

Piaţa IoT îşi accelerează creşterea

by

Furnizorul de soluţii online de educaţie şi platforme comerciale TradingPlatforms.com a publicat recent un studiu care arată că Internet of Things (IoT) a devenit deja una din cele mai importante tehnologii disponibile pentru firme şi va ajunge să genereze venituri globale de aproape 20 miliarde USD la finele acestui an, reprezentând o creştere de 13% faţă de anul trecut.

connections pen touch iotStudiul prevede că astfel de venituri vor creşte cu 45% în următorii trei ani, principalul motor de creştere fiind acela că IoT este una din tehnologiile care alimentează fenomenul Industry 4.0. În opinia platformei de analiză, IoT îmbunătăţeşte colectarea datelor, securitatea şi eficienţa, şi aduce economii de timp, ceea ce face ca posibilităţile de utilizare ale tehnologiei să fie nelimitate, atât pentru firme cât şi pentru persoane fizice.

Studiul mai susţine că o astfel de creştere se va înregistra chiar dacă criza semiconductorilor a încetinit procesele de procurement faţă de nivelurile pre-pandemie. De asemenea, tehnologiile legate de casa inteligentă rămân un flux major de venituri al pieţei IoT. În următorii trei ani, acest segment al pieţei IoT este prevăzut a ajunge la venituri globale de aproape 30 miliarde USD.

Un alt segment cheie al pieţei IoT, tehnologiile financiare, a cunoscut o uşoară scădere, la 570 milioane USD în 2022, faţă de 580 milioane USD cu un an în urmă. Aşteptările sunt ca acest nivel să crească la 630 milioane USD până în 2025.

La nivel regional, studiul evidenţiază Statele Unite ca lider de piaţă, însă China a ajuns să înregistreze creşteri mai mari de venituri. Piaţa americană va ajunge să înregistreze venituri de 4,7 miliarde USD în 2022, însă până în 2025 ea va ajunge la o valoare de 6,3 miliarde USD, cu o creştere anuală de circa 8%.

TradingPlatforms.com se aşteaptă ca China, principalul producător de dispozitive IoT din lume, să atingă venituri de 4,5 miliarde USD în acest an, reprezentând o creştere de 18% faţă de anul trecut. Chiar dacă pieţele americană şi chineză vor cunoaşte încetiniri ale ritmurilor de creştere în anii care urmează, piaţa chinezească va creşte mai rapid, cu un ritm mediu anual de 15%. De asemenea, China va deveni principala piaţă IoT în următorii trei ani, cu venituri care vor ajunge la 6,6 miliarde USD.

Tags