Data Center / Storage — November 29, 2022 at 3:30 pm

Terra Cloud și Schneider Electric își unesc forțele pentru a accelera sustenabilitatea centrelor de date

by

Schneider Electric a anunțat că își extinde parteneriatul strategic cu Terra Cloud (Wortmann AG), unul dintre principalii operatori regionali de centre de date de colocare din Germania, pentru a-și accelera angajamentele de sustenabilitate.

SEPână în prezent, Terra Cloud a utilizat o soluție la cheie din portofoliul EcoStruxure pentru centrele de date de la Schneider Electric, care îi permite să crească eficiența energetică la sediile sale. Ca parte a strategiei sale net zero, intenționează să treacă la energie 100% regenerabilă, provenită din surse eoliane onshore și celule fotovoltaice (PV), și va testa beneficiile tehnologiei de răcire cu lichid prin imersie a șasiului, după un nou concept.

Terra Cloud, care face parte din Wortmann AG, operează un centru de date de 5 MW foarte rezistent și tolerant la erori în Hüllhorst, în nord-vestul Germaniei. Facilitățile sale oferă o gamă largă de servicii esențiale pentru cloud și pentru  întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri), inclusiv colocare și găzduire, Infrastructure-as-a-Service (IaaS) și Software-as-a-Service (SaaS), stocare, recuperare în caz de dezastru (DR) și back-up.

Prin dezvoltarea unui parteneriat strategic cu Schneider Electric, a implementat unul dintre cele mai eficiente centre de date de colocare din regiune din punct de vedere energetic și a înregistrat în ultimii zece ani o cerere accelerată atât din partea partenerilor, cât și a clienților pentru serviciile sale de cloud și de găzduire. Acum, în contextul în care costurile energiei  au crescut vertiginos în întreaga regiune, compania a văzut o oportunitate cheie de a crește eficiența operațională și energetică în centrul său de date, care, în mod tradițional, a făcut ca ai săi clienții să beneficieze de o reducere a costurilor de 20-30% atunci când se mută în facilitățile sale.

Pentru a asigura un nivel înalt de rezistență și eficiență, Terra Cloud a fost primul furnizor de colocare din Europa care a implementat UPS-ul Galaxy VL de la Schneider Electric cu baterii Litiu-Ion – folosind modul său patentat eConversion pentru a oferi o eficiență de 99% fără a compromite disponibilitatea. De asemenea, compania recondiționează și reciclează tehnologia din centrele sale de date, pentru a se asigura că serverele și componentele de infrastructură pot fi reutilizate.

În prezent, utilizează arhitectura EcoStruxure pentru centre de date de la Schneider Electric, pentru a permite o mai mare eficiență.