Foto-Video-Audio — December 7, 2022 at 3:34 pm

Ac2ated Sound: sistem audio captivant, fără difuzoare 06.12.2022, 11:17

by

Continental a prezentat în România tehnologia Ac2ated Sound și felul în care pasagerii dintr-un vehicul au parte de o experiență captivantă. Inspirate de tehnologia instrumentelor clasice cu coarde, care își folosesc structura drept cameră de rezonanță, actuatoarele special dezvoltate provoacă o reacție a suprafețelor specifice din interiorul vehiculului.

csm_ac2ated-sound_4b21306838Acest sistem audio inovator se numește Ac2ated Sound și generează sunet fără instalarea unor difuzoare convenționale. Rezultatul este o experiență acustică naturală pentru pasagerii unei mașini, care se simt ca și cum ar fi într-o sală de concert.

În plus, în comparație cu sistemele de difuzoare convenționale, soluția audio are o greutate mult mai mică și un volum semnificativ redus, beneficii importante în economia producerii mașinilor tot mai performante.

Sistemele audio convenționale, care au multe componente, cântăresc până la 40 de kilograme. Prin utilizarea suprafețelor deja existente, Ac2ated Sound este mult mai eficient în economisirea spațiului. De asemenea, tehnologia permite o reducere a greutății între 75% și 90%, în comparație cu sistemele convenționale existente pe piață.

Noul sistem este deosebit de interesant pentru vehiculele electrice, deoarece orice economie de greutate este foarte importantă la aceste modele, oferind mai multă autonomie.