NEWS — December 8, 2022 at 1:47 pm

Ce bugete au pregătit europenii și românii pentru sărbători

by

A început și numărătoarea inversă pentru cadourile pe care le vom găsi sub brad, de Crăciun, și mulți dintre români s-au pregătit deja pentru cumpărăturile specifice lunii cadourilor. Ce bugete au pregătit românii anul acesta de Crăciun și ce cadouri se așteaptă să primească, am încercat să aflăm dintr-un studiu realizat alături de Dynata în mai multe piețe din Europa.

pexels-george-dolgikh-1303082Deși au unele dintre cele mai mici venituri la nivel european, românii se pregătesc să cheltuiască aproape la fel de mult ca alți europeni pentru sărbătorile de iarnă. 48% dintre români spun că vor aloca sub 250 de euro (aproximativ 1.230 de lei) pentru sărbători, iar 6% dintre respondenții din această piață au spus că nu vor cheltui deloc de sărbători. 43% se așteaptă să cheltuiască între 250-1.000 de euro și 3% chiar peste 1.000 de euro.

Conform aceluiași studiu Revolut și Dynata, 4 europeni din 10 intenționează să cheltuiască mai puțin de 250 de euro pentru cadourile, masa sau alte cumpărături legate de Crăciun.

Pe de altă parte, tot 4 europeni din 10 se așteaptă să cheltuiască mai mult de 250 de euro cu această ocazie. Și, există și o minoritate de 9% dintre respondenți care nu va face deloc cheltuieli de Crăciun anul acesta!