NEWS — December 21, 2022 at 1:44 pm

Care au fost cele mai căutate profiluri de candidați în 2022

by

20.000 de joburi noi au fost postate anul acesta pe eJobs.ro. Numărul marchează un record istoric al ultimilor 20 de ani, dar și revenirea unor domenii care în 2020 și 2021 au avut parte de o încetinire a ritmului în care și-au desfășurat activitatea: turism, horeca, organizare de evenimente sau industria alimentară.

Job search website on laptop. Find a jobAproximativ jumătate din numărul total de joburi noi de anul acesta au vizat candidații entry level, la scurtă distanță de aceștia fiind plasați cei care au un nivel mediu de experiență, respectiv 2-5 ani. Urmează candidații fără experiență, specialiștii cu senioritate de cel puțin 5 ani în domeniul lor de activitate și managerii.

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, media salarială înregistrată anul acesta pentru candidații entry level a fost de 3.000 de lei net, la nivelul întregii țări. O medie lunară de 4.000 de lei a fost raportată pentru cei cu 2-5 ani de experiență și 5.200 de lei pentru specialiștii cu senioritate mai mare de 5 ani.

Departamentele pentru care s-au căutat cele mai multe profiluri au fost vânzările, client service / call-center si administrativ logistică.